Onsdagkväll

2012-10-31 @ 20:55:00
Nyss kommit hem ifrån träningen, trött. Idag var en av de pass som jag var taggad på att ge allt. Andra gånger känner man sig inte alls lika energifylld och träna allt vad man kan. Skönt i alla fall! :)
 
Har höstlov nu som alla ungdomar andra har just nu, eller så kanske nån har nästa vecka? Började med i alla fall att gå på AIK-match med pappa och brorsan på Råsunda, En av de sista matcherna AIK spelar där. Det var bra drag i klacken som vanligt men det var synd att det bara blev 1-1 mot Assyrsiska. :/ Var rätt kul i alla fall eftersom det var ett tag sen jag var på match.Sen så följde jag med hem till pappa och jag kom hem i förmiddags. Busade och var rätt mycket med syskonen när jag var där. Haha va de älskar när jag skrämmer upp dem med historier. Var tungen att åka hem idag i alla fall för att jag åste försöka få lite skolarbeten klart! (Satt inte framför tv:n nästan hela dagen idag haha) Nej men ska ta tag i det och försöka bli klar med ett imorgon.
 
Medans jag var hos pappa så hade jag satt timer för inspelning av Gossip Girl, två avsnitt. Ett måndag och ett på tisdagen. Bara de att när jag skulle kolla på dem idag så visade det sig att tv:n och programmen har ställt in sig efter vintertid. Hade videon gjort det? Nej.. Så jag fick bara se första halvtimmen på vardera avsnitt eftersom inspelningen fortsatte 30 min efter programmet. Så kan det gå.
 
Nu till en helt annan grej: Ni kanske kommer ihåg att jag köpte ny mobil i somras (juni närmare bestämt) Men nu behöver jag en ny igen, och nu ska jag försöka skaffa en bra. Måste ha en för att jag 1: inte har något minne på telefonen kvar (och ja jag har ett 32GB minneskort i det så att internminnet är slut, trots att jag hela tiden tar bort saker) 2: En stor fet spricka i skärmen 3: Instagram funkar inte ordentligt, det har det aldrig gjort.Kan inte lägga ut bilder, bara kolla andras 4: Vill gärna ha en mobil med två kameror (j en ego-kamera :p)
 
Hörs nån anna gång när jag har tid, bloggen prioriteras ju inte så mycket som ni märker just nu. Men om ni har nån fråga om språkresan eller nåt annat så kommentera gärna! :D
 

Reunion Partyt

2012-10-22 @ 10:20:14
Hej!
 
SItter i skolan och har projektarbetes timme. Jag gör ju en foto/års-bok, men jag har valt att jobba hemma för i skolan (har alla bilder där).
 
Kom hem rätt sent igår kväll ifrån Göteborg. Vi åkte till Ester i fredags och sov över till igår. Det var så kul att träffa alla igen, alla minnen kom tillbaka. Det kändes lite konstigt att se alla i den här miljön och i Sverige. På lördagen så gick vi i stan och shoppade. Det kändes precis som att vi var och shoppade i Florida! Fick samma känsla som när vi var där, bara att det var lite kallare och i Sverige :p Träffade även fler ifrån resan och satt och snackade på starbucks vid lunch i lördags.
 
Lördags kväll då det var själva reunion festen var också väldigt rolig. Fick träffa ännu fler ifrån Floridagruppen där. I Lisebergshallen där festen var, var det som ett stort dansgolv med en volleyboll plan och "surfplatta" på sidan. Ola kom och spelade, han var jätte bra och fick igång publiken. Typiskt nog stod jag matkön när han spelade sina första låtar :/
 
Får berätta mer sen för nu är lektionen slut!

Studiedag

2012-10-15 @ 13:12:08
Vad gör man inte på sin lediga studiedag - jo studerar! Har massor med plugg och två prov den här veckan. Ett öre egentligen "förhör" men är som ett prov eftersom det är 50 sidor att läsa haha Tar i alla fall en välbehövlig paus nu. Sen blir det psykologi plugg. Får se om jag hinner göra något mer innan jag ska laga mat sen träna och fiollektion ikväll. Fullt upp!

På fredag åker vi i alla fall till Göteborg över helgen! Nämnde det i något inlägg sen att det är "reunion party" i Lisebergs hallen. Skönt att komma bort! Dock är det ca 6 timmars bilväg dit och jag ska köra hela vägen ;) (kan bero på att det är bara jag som har körkort :p)

Nu måste jag återgå till pluggandet! :)

50 first dates

2012-10-11 @ 21:23:17
Har precis kommit hem ifrån träningen, känns skönt när man gett allt och sen åka hem och ta det lugnt. Ledaren är en av mina favoriter också för att hon har bra musik och rörelser! Får en att orka lite till när man kännner att man nästan är slut! ;)

En av mina favoritfilmer går på 6:an just nu. Passa på att kolla på den om ni inte sett den!

Florida frågor

2012-10-08 @ 22:28:00
Tänkte svara på lite frågor om språkresan och som är ganska vanliga:
Hur mycket pengar gör man av med?
Det beror helt på hur mycket man shoppar! Maten likaså med glass godis och gott. Men generellt så lägger man väl minst 3000-4000kr under en månad på mat/godis. Det gjorde nog jag. Då inkluderar det mat (utanför värdfamiljen, utflykter och sånt. De många snabbnudlarna jag köpte på skolan haha) godis, och annat jag köpte på Walmart. Det fanns folk som ville lägga mer på småsaker som jag skippade, då kan det lätt springa iväg pengar! Shopping så gjorde jag väl av med minst 5000-6000kr tror jag. (Shit så mycket :o) Souvenirer, kläder, skor och allt som inte är mat. Runt 11000-12000kr sammanlagt i alla fall! Då var jag nog en av de som handlade minst tror jag. STS rekommenderar minst 2000/veckan = 8000kr/månad. Ta med mer pengar än du kommer använda, i fall att liksom ;)
 
Vad händer om man inte "kunde" äta maten man blev serverad av värdfamiljen?
Som tur hamnade jag hos en jätte fin och snäll familj men jag hörde att alla inte hade samma tur. Vi fick faktist väldigt god mat! (Nyttigt? Nja inte alla gånger)  Proppmätt när man gick ifrån bordet. Vår värdmamma la upp mat på våra tallrikar så att man kände mer eller att man var tvungen att äta upp. Två andra studenter gillade inte grönsaker och de behövde inte äta upp de. Värmamman la inte upp mer grönsaker till de sen. Mitt råd: Var ärlig! (råd till mig själv också) I andra värdfamiljer där de inte hade så god mat så hörde jag att några kompisar inte tog så mycket/skippade maten. Vet inte riktigt hur de löste de. Ibland åker man med värdfamiljen till någon stormarknad (bla Walmart el Target) där man kan köpa grönsaker eller vad man själv känner för att äta. Jag köpte morötter att fylla min skollunch med!
 
Var det värt pengarna?
Ja helt klart! Alla fina och härliga minnen man har fått. Blev extra värt också eftersom jag sparat ihop till resan själv! Om du åker till Florida var det helt klart! Man fick träffa massor av nya människor, uppleva nöjesparkerna, shoppa amerikanska kläder, uppleva allt som är amerikanskt helt enkelt! Jag skulle kunnat stanna längre för en månad går så fort när man har kul! Höjdpunkterna var Island of adventure, Daytona beach, Sea World, Magic Kingdom (Disney world) åh det är så svårt att välja!!!! Allt!!
 
Var det mycket fritt eller var det gemensamma utflykter?
Det var nästan bara gemensamma utflykter. Vi europeér var "BLUE TEAM" Alla hade valt explorer pass så alla hade samma utflykter. Skola på förmiddagen och sedan en aktivitet på eftermiddagen. Nöjespark på lördagen. Här har ni vårt schema för Blue team: 
 
På söndagar så hade vi "family day" då vi som ni hör på namnet hittade på något med familjen. Hon var väldigt snäll och skjutsade oss dit vi ville åka. Första lördagen åkte vi till Florida mall (får inte missas om ni åker dit) och shoppade. Den andra söndagen så var vi hos en annan värdfamilj som hade kinesiska studenter och hälsade på. Det kom också lite släkt till den familjen som hade barn, så gulliga! Så roligt att höra de barnen prata flytade amerikanska/engelska som svenska barn pratar svenska. Där åt vi friterad kyckling och en stor god chokladtårta till efterrätt. Den sista söndagen så var vi hemma hela förmiddagen för vi var så slut efter veckan! Sen på eftermiddagen åkte vi till Altamote mall och kollade lite mer shopping.
 
Var man i en grupp med de personer som reste från samma stad?
På flygplatsen (Arlanda) till Florida så var det lätt grupperat från de som kom ifrån samma stad, ja. Men inom kort så pratade alla med alla. Vi svenskar grupperade oss dock mestadels under hela resan, lite mindre sista 1,5 veckan då vi kände europeérna bättre.Vi fick lära oss användbara(..?) svordomar på andra franska, italienska haha
 
Var det mycket shopping och shoppingutflykter?
Min värdfamilj körde oss till shopping om vi ville så vi hade många möjligheter till det. Det finns massor av affärer att gå och kolla i! Vi hade två schemalagda shoppingutflykter (se scehmat) men det blev till slut 4 st pga av schemaändring sista veckan och att folk var mer intresserade av shopping än att åka till Wekiva Springs (varma källor). Vissa ville ha mer shopping men jag tyckte att det räckte gott och lagom, men å andra sidan är jag inte en shoppinggalen person hehe
 
Var det några andra elever på skolan eller bara sts språkreseelever?
Sts hade "hyrt" skolan under den perioden det var språkresor där. (Inte hela dock pga att de renoverade delar av den) Vanligtvis är det en privatskola resten av året, och det märktes att det inte var en billig skola att gå i! Fina hus i fina området Windermere (Tiger Woods bodde i Windermere med Elin innan hon gjorde slut) På skolan gick det också en hel drös med kineser, sts- elever också men som vi inte pratade med speciellt mycket. Tyvärr inga amerikanska elever som jag hade hoppats men det berodde ju på att de hade sommarlov. De började skolan igen veckan efter vi åkte hem. På skolområdet var det även folk som tränade på tennisplanerna, simbassängen och dyilkt 
 
Om ni har mer frågor så är det bara att fråga på, jag svarar mer än gärna!! :D

One Ocean - Sea World

2012-10-08 @ 21:02:00
Hej!

Ska plugga till internationella ekonomiprovet vi har tills imorn. Medans så får ni kolla på späckhuggarshowen på Sea World. Åh jag bara drömmer tillbaka när jag ser videon! Självklart kan ni som inte varit där få samma känsla, men showen var riktigt bra! Speciellt om man sitter på första raden och blir dyngsur av saltvatten haha
 
Om ni inte känner för att se hela videon som är 30 minuter så kan ni klicka fram er lite, för det är värt att se!!
 

Karstlandskap

2012-10-01 @ 22:00:38
Hej!
 
Precis sutti i runt två timmar och pluggat till provet i geografi vi har imorn. Om jordskorpan och sånt där. Det är faktist rätt intressant men när det blir för mycket fakta och måste ta in allt så blir det inte lika kul längre! Nu har jag faktist lagt ner en del tid på plugga till de provet så jag hoppas verkligen att det går vägen..
 
Karstlandskap i Madagaskar (berg gjort av kemisk vittring)
 
Börjar 8.00 med fotografisk bild imorn, det är kul, absolut! Men sovmornar är ändå väldigt skönt, önskar att jag hade mer av de eftersom jag börjar 8.00 3 av 5 dagar.. Och 8.35 och 11.15 de andra dagarna.
 
Godnatt!

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0