Podcast - Bucket list och packning

2013-08-30 @ 16:55:00
Podcast jag gjorde tidigare idag. Jag har ingen aning om varför det var typ ett "surr" i bakgrunden, men jag hoppas att det inte ska störa för mycket!
 

Bucket list

2013-08-30 @ 13:37:12
Hej!
 
Nu är jag tillbaka! Har gjort en bucketlist på allt jag vill göra när jag är i USA. Kanske inte hinner med allt det här året men jag ska försöka i alla fall. Blir så himla sugen när man skriver ner och planerar!!
 
 

Eagle Creek

2013-08-25 @ 00:35:00
Heej! Jag tror jag nämnde i podcasten förra gången om några väskor. Blev aldrig tid till att göra ett inlägg om det bara ;) Idag har jag varit och köpt en liten kabinväska som jag ska ha som handbagage när jag åker till USA. Sen så har jag skaffat något som kallas "packing cubes" som är hur bra som helst! Det är typ som "väskor i väskor" haha Man kan packa kläder i dem och sen så blir det mycket bättre ordning i väskan! Jag provpackade min väska också med dessa packing cubes och jag fick ner hur mycket som helst! Perfekt! Får se dock om jag satsar på att packa ner mest i stora väskan som jag checkar in eller den lilla ;)
 
Det var ifrån den här videon som jag fick inspiration att köpa dessa "packing cubes". Den här tjejen gör och har gjort en massa videos om resor och bra tips till dem. Väldigt roligt att följa eftersom jag älskar att resa!
 
 
Jag har inte köpt "Eagle Creek" som är märket på väskorna i videon eftersom de är rätt så dyra om man ska köpa fler. Men jag tänkte och var nästan på väg att köpa dessa väskor tills jag hittade ett liknande packing cubes set. Dem var ganska mycket billigare! ;)

Podcast - Ambassaden

2013-08-20 @ 21:50:00
Heej!
 
Det var nån vecka sen jag gjorde podcast och tänkte att det är ett roligare sätt än att bara skriva en text! :)
 
Haha jag låter jäääääätte trött. Gjorde den nyss så..
 
 
Bara för att klargöra så ska jag åka till New York först för en introkurs! Sen kommer jag att åka till Orlando :)

28 days left

2013-08-11 @ 22:39:42
Heej!
 
Tittar in för att berätta om vart jag tar vägen här i veckan. Imorn så åker jag med pappa och syskonen till Skara Sommarland som vi gör varje år. Det stänger i slutet av veckan också så vi måste ju åka dit nu! Sommarlovet är ju slut för de flesta. Men eftersom jag inte har något så känns det som att jag har ett "evigt sommarlov". Men snart så tar ju det slut också! :)
 
28 dagar kvar tills jag åker till NY och mitt au pair år!!! :D
 
Ha det bra! :)

Presenter

2013-08-10 @ 21:28:54
Hej!
 
Idag har mamma och jag varit en sväng till IKEA för att köpa lite saker som behövdes. Sen så gick vi förbi barnhyllan och då kom jag på att IKEA har ju en hel del barngrejer som säkert skulle vara roligt för tjejen jag ska ta hand om på mitt au pair år. Hon är 5 år. Jag hoppas att hon gillar att pyssla och rita så mycket som jag gör.
 
Därför köpte jag pärlplattor med pärlor. Får se hur många pärlor jag kan ta med eftersom de är liiiite tungt och stort. Pennor med stämpel. Jag planerar även att köpa ett UNO. Min lillesyrra älskar det så jag hoppas att hon också ska tycka att det är kul!
 
Decilitermåttet är inte till henne btw. haha Det ska jag ha när jag lagar mat. De har ju andra måttenheter i USA ;)
 
 

Pre depature project

2013-08-10 @ 00:29:36
Heej!
 
Nu har jag hållit på att skriva på mitt au pair projekt* i några timmar. (*Info finns i min podcast 2 inlägg ner) Det går lite långsamt men det blir bra, väldigt bra! Det är meningen att man ska spendera minst 8 timmar på det och det har jag ju gått över för ett bra tag sen! Haha
 
Nu börjar man känna tröttheten och då så får det räcka för idag. Ska gå och lägga mig nu!
 
God natt :)

Surt!

2013-08-09 @ 18:06:33
Gjorde en post men den gick inte att ladda upp. Antagligen för att den var redigerad och var i fel format. Surt! 

Podcast

2013-08-08 @ 12:12:03
Hej
 
Så jag har försökt mig på att göra en Podcast. Har aldrig gjort en förut men har hört en del och var sugen på att göra en själv. Det skulle vara superkul om lyckades göra några när jag är i USA sen, både för mig och för er. Vi får se hur det blir med den saken. Men här har ni en Podcast så länge! (skruva ner ljudet först, jag tror att jag var lite för nära micken ;) )
 
 

Värdfamilj

2013-08-07 @ 20:01:00
Heej!
 
Idag har jag träffat mamman i värdfamiljen jag ska spendera mitt au pair år hos. Mamman är svensk och är i Sverige på semester just nu. Det var grymt nervöst men riktigt kul att äntligen få träffa någon i familjen. Jag stod och valde ut nåt att dricka och sen när jag vände mig om så stod hon där. Vi satt över en timme och pratade om livet hemma i Florida och lite annat. Jag blir så himla sugen att åka iväg till USA nu! NU NU NU!
 
En av de stora fördelarna med den här värdfamiljen är att mamman är just svensk. Nån att prata svenska med också och som känner till svenska "seder". Sen så reser hon också till Sverige minst en gång om året och då kan jag också följa med. Nästa gång blir i vinter. Perfekt att komma hem och "ladda batterierna"!
 
 

Ny design

2013-08-06 @ 15:00:00
Heej!
 
Äh jag orkade inte vänta på att lägga in den nya designen. Den liknar den gamla en del men jag har ju bytt färger, typsnitt, bilder och andra saker. Hoppas ni tycker om den! Jag skulle bli jätte bra glad om jag fick lite feedback på designen anonymt eller inte.  
 

Countdown

2013-08-06 @ 14:27:31
Heej!
 
Jag har nu suttit i ett antal timmar och försök fixa med den nya designen som jag höll på med i början av sommaren. Var inte riktigt nöjd och jag vill ju inte ha en design jag inte är nöjd med. Nu hoppas jag att jag är klar och att jag även är nöjd på torsdag är jag har tänkt att publicera den! Haha ändrar mig hela tiden
 
Här är en countdown tills jag åker till USA som jag la in på den nya bloggdesignen ;)
 

WEBSITE COUNTDOWN WIDGET

Flygtider!

2013-08-03 @ 23:18:00
Heej!
 
Jag tror inte att jag berättade vart jag kommer ta vägen och bo på mitt au pair år. Det blev bestämt i början av juli att jag ska till Orlando! Samma ställe som jag var på språkresa förra sommaren. Reser dit i början av september men kommer först åka till New York!
 
Nu har jag i alla fall fått mina resetider till när jag ska på min resa som au pair. Känns som man verkligen är på väg nu! Jag kommer att resa klockan 9:05 på morgonen till New York och kommer att stanna där i 3 dagar för introkurs. Sen så kommer jag åka och möta värdfamiljen!! Just nu så längtar jag jätte mycket till resan, men jag vet att när jag står där kvällen innan jag ska åka, så kommer jag att undra vad jag håller på med. Det gäller att bara våga! Men det ska bli så jäkla kul det här äventyret! JAG SKA TILL NEW YORK! JAG SKA TILL ORLANDO! JAG SKA BO I USA! JAG SKA RESA! JAG SKA PLUGGA! JAG SKA JOBBA SOM AU PAIR!  Som jag sa.. det känns riktigt bra nu!
 
Jag har fått kontakt med några som ska åka till New York och åka som au pair samtidigt som mig. Väldigt kul att känna till någon!
 
 

Frågor om Florida

2013-08-02 @ 22:12:22
 SVAR: Ah, jag har fortfarande kontakt med dem. Vi träffades några stycken för några veckor sen. Man bor ju lite utspritt i Sverige så det är inte helt lätt att hålla kontakten när man bor så långt ifrån varann.
 
Som tur finns ju facebook också så det är lättare att hålla kontakt. Jag har kontakt med en hel där också. Sen så har vi en grupp på facebook där det man skriver kommer till alla som var med på språkresan. Vi snackar lite där ibland också. Här i dagarna så var det en tjej som var i Orlandio på besök och var vid skolan som vi gick på, då tog hon lite bilder och la upp. Sen så la jag upp videon som jag gjorde där också! Perfekt sätt att hålla kontakt på :)
 
Jag saknar resan, speciellt såhär på sommaren när man vet att man var där vid den här tidpunkten förra året. Men nu ser jag ju fram emot resan till Orlando som au pair och har kontakt med fler au pairer som åker samtidigt som jag. Nu är jag taggad till max! :D

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0