Frågor och svar om Au pair

2013-12-29 @ 00:11:00
SVAR: När jag åkte hem så miste jag inte några pengar ifrån själva organisationen (svenska sts och amerikanska au pair care) Utan de pengarna jag som gått "förlorade" är ju det som allt har kostat att ta mig dit. Sen förstås den stora kostnaden som blev för mig var min flygbiljett hem till Sverige. När man fullföljer sitt år så blir ju flygbiljetten betald av aupair care men inte om man avbryter. Biljetten kostade runt 5000 kronor. Jag hade sparade pengar sen sommaren så det var egentligen inga problem. Men det hade ju varit skönt att ha dem nu...
 
När man åker med sts/aupaircare så får du ju inte tillbaka någon avgift om du fullföljer året. Det du får är ju din 13:onde resemånad då man får resa i landet. (Man får ju lön av värdfamiljen en gång i veckan eller månaden)
 
Ja det visar sig att jag inte får resa tillbaka och jobba i USA förens jag är 26 år igen då jag får söka en annan typ av VISA. Men resa på turistvisa får jag ju åka på. Att man inte får jobba där förens man är 26 har ju i och för sig inte hört direkt av ambassaden. Men de sa de på sts när ringde dem när jag kommit hem så litar väl på dem. Tycker det är riktigt surt eftersom jag inte har gjort något fel! De bryr väl sig inte ambassaden om i och för sig men det är ett tufft straff för att man är ung och reser på egen hand och allt inte går som man tänkt sig. Jag skulle nog ändå inte tagit på mig att jobba som au pair i USA igen. Mycket förberedelser! Men det är ändå surt!
 

 
Jag tänker ofta på hur det hade varit om jag stannat kvar och om jag gjorde rätt som åkte hem. Tänker också på det varje gång när någon frågar om det. "Är du hemma? jag trodde du skulle vara i USA." - Har man hört många gånger! och så måste man berätta.. Jag måste säga att det är lite jobbigt att berätta varje gång för att jag saknar USA och tänker som sagt ofta på att jag skulle stannat kvar och provat 4-barnsfamiljen i New York som jag var nära att matcha med på slutet. Det hade nog blivit en annan sak och syn på au pair om jag kommit till en annan familj!
 
Det känns lite som att folk sätter stämpeln att det är fel på mig för att jag åkte hem så snabbt. Men allt gick väldigt fort! Jag fick inte det stödet av au pair care som jag hade behövt och inte heller av min kontaktperson. Man är där ensam och har inte så mycket kunskap och saker att säga till om. Det är ju också familjens hemmaplan.
 
Nu under julen så har man ju tänkt många gånger: "Jag skulle firat jul i USA om det hade gått enligt planerna. Hur hade det varit? Är jag glad att jag är hemma?"
 
Ja det är lite av det jag tänker på just nu, inte så ofta jag brukar skriva av mina känslor men nu fick ni en glimt av dem i alla fall. So long!
 

Videoblogg julspecial

2013-12-19 @ 23:36:00
Skulle egentligen ha laddats upp för typ 6-8 timmar sen men youtube var lite långsamt ;)
 
Titta i HD :)
 
 
 
Och ja... Hobbit var grym! Förutom att den la av mitt i filmen. Berättar mer imorn :)

I'll do my best do bring you up again

2013-12-18 @ 16:40:47
Tja!
 
Ledig idag, det är nu jag kommer ihåg hur tråkigt det är att bara gå hemma. Har inte satt upp mig för något jobb som lärare den här veckan. Orkade inte :p Men så har jag två schemalagda pass på coopen den här veckan. Långa... så tänkte att det väger nog upp rätt bra i alla fall :)
 
Imorn så ska mamma och jag äntligen gå och se på Hobbit 2. Som jag längtat! Såg klart ettan idag för att fräscha upp minnet. Den är ju inte lika bra som resten av Sagan om ringen filmerna men den är ju fortfarande väldigt bra :) Har hört att hobbit 2 också ska vara väldigt bra så det hoppas jag. Mamma och jag skulle boka biljetter och så står det HFR..? Och vad betyder de.. efter att jag tänkt nån sekund så är det ju en förkortning av High Frame Rate. Det tillsammans med 3D. Jag vill inte se i 3D. Tycker bara att det är besvär med glasögonen. Ser hellre som vanligt så det ska vi göra :) Taggad som bara den!
 
Annars sitter jag och lyssnar på spotify, på min "favorit"-lista. Bästa blandingen av gamla och nya låtar :)
 
Ska kolla om det finns något gott att äta. Börjar ju bli hungrig eftersom jag åt frukost vid... halv 11 nån gång.

Maps

2013-12-15 @ 20:39:00
Hej!
 
Ett tag sen sist :) Har jobbat på. I början av veckan jobbade jag på skola/fritids och tog hand om 6-åringar och ettor. Det var en unge som klistrade sina fötter! :o haha Hon tog av strumporna och limmade. Försökte minst 5 gånger genom att ta ett nytt limstift när jag tog det hon hade. Sen när jag tittade bort så försökte hon att limma PÅ strumporna. haha galen unge. På det här jobbet behövde jag inte planera så mycket men vara desto mer bestämd och ta hand om mindre barn!
 
Sen så har jag jobbat på Coop. Behöver alla pengar jag kan få! När jag vill ut och resa och hitta på saker nästa år! För några inlägg skrev jag ju att jag ville ut på tågluff :) Egentligen så har jag inga klara mål vart jag vill åka som jag nämnde utan uppleva och se fina platser. Har ändå spånat på möjliga resvägar och vilka tåglinjer det finns. De flesta tåglinjer utgår ifrån Köpenhamn så det kanske är en bra stad att börja ifrån..?
 
Köpenhamn-Berlin-Frankfurt-Strasbourg-Basel-Marseille-Barcelona- Split- Prag
 
Sen så har jag funderat på vad jag vill göra nästa år.. Jag skulle vilja plugga eller jobba utomlands. Blueberry är ett resebolag som anordnar olika typer av resor. Work and travel i Australien, Nya Zeeland, Tyskland, Kanada mfl. sen så olika sätt att plugga på..
 
Det skulle vara sjukt coolt att se och jobba i Österrike eller Tyskland! Eftersom jag ändå kan rätt bra tyska också ;) Sen har man ju sett på bilder att det är otroligt fint där. Blueberry har en "resa" som innebär att man åker dit och pluggar/tränar tyska i ca 2 månader för att sen jobba där. På hotell, resturang, camping m.fl.  
 
Man börjar i Lindau som ligger i på gränsen Tyskland/Österrike/Schweiz/Lichtensstein. Här ligger det!
Nya Zeeland, Australien och de andra platserna man kan jobba på låter ju också sjukt coolt. Men man kan ju inte göra allt så det gäller ju att bestämma sig för vart. Jag är inte säker på Tyskland så måste fundera lite till. Om jag skulle åka iväg så skulle det bli nästa höst!
 
 

Ut på uppdrag!

2013-12-09 @ 07:58:41
God morgon!
 
De har precis ringt ifrån VRE där jag jobbar som lärarvikarie. Idag ska jag åka ut och jobba i en skola som fritidspersonal. Alltid lite nervöst när de ringer haha man vet ju inte riktigt vart man ska och vilket slags "uppdrag". Man kan ju säga nej också om det inte känns bra.. Jobbar 10-16. Det är bra för jag behöver verkligen pengarna eftersom jag nästan inte jobbade något i november!
 
Så är det..  bussen går vid 9 så har lite tid och fixa på. Vi hörs :)

Äntligen lite vitt

2013-12-05 @ 11:37:12
Hej!
 
As I write the snow is falling down.. ;) Det är typ standard för alla att skriva på facebook när det snöar. Det är något speciellt alltså, fastän alla andra också ser att det snöar :p Jag sitter och lyssnar på min jullista på spotify som jag la ut igår. Jag tycker verkligen om julmusik just för att det är så mysigt! Plus att det snöar :)
 
Får se om det dyker upp något jobb idag, annars ser det ut som att jag får spendera dagen hemma.. Men det är ju också skönt när det är lite grått ute.
 
Lyssnar på just nu:
 
 

First days of work

2013-12-04 @ 18:53:00
Heej igen!
 
2 inlägg på en dag, inte dåligt! haha nej men tänkte berätta om min måndag och tisdag den här veckan. Jag tror inte alls att jag har nämnt att jag har fått jobb som lärarvikarie hos VRE Education. *tittar i tidigare inlägg* Jag nämnde tydligen att jag skulle på intervju och det gick ju bra :) Fick jobbet förra torsdagen och hade mitt första uppdrag den här veckan.
 
Jag visste att de (VRE) antagligen skulle ringa på måndag morgon eftersom jag gjort mig "tillgänglig för jobb". Låg ju och sov men så var det ett nummer som jag inte kände igen och då visste jag att det var dem. Nervöst!! haha De sa att de hade ett uppdrag till mig, att vara klasslärare för en femteklass i 2 dagar. "Kan du ta det?" haha jag blev så himla nervös och lite rädd men jag tog det och körde på! Hade ungefär en halvtimme att byta om, fixa till mig och fixa frukost. De ville att jag skulle komma så fort som möjligt, men det tog en 50 minuter att ta sig dit.
 
Klassen hade slöjd när jag kom så jag hade lite tid att planera och se mig om innan jag träffade dem. När de kom in så hälsade jag på dem med en handskakning och sa god morgon och hej. De var de nog inte riktigt beredda på. Jag hade hört att det skulle vara en bra klass och det var det. De lyssnade bra och var snälla mot mig. Jag stod där längst fram i klassrummet och berättade och hade lektion! Känns ungefär som att hålla föredrag en hel lektion. De fick såklart lite uppgifter och saker vi gick igenom.
 
På sista lektionen igår så hade vi klassråd. Jag bad dem att de skulle skriva vad som hade varit bra under veckan, vad som hade varit mindre bra och vad de vill ta med och säga till elevrådet. När de skrev vad som hade varit bra så sa dem bland annat och skrev : "Vi har haft en jätte bra vikarie!" Naaaw, blev jätte glad! Fick till och med en applåd i slutet av lektionen. Hoppas att jag kan komma dit någon mer gång :)
 
Var tvungen att ta en bild på de dem skrev:
 
 
 
 

Have yourself a merry christmas

2013-12-04 @ 15:20:55
 Heej!
 
Jag har alltid tyckt om Michael Bublé och hans musik. För 2 år sedan så gjorde han en julskiva som jag fullkomligt älskar! Sådär julig och mysig som man vill ha det. Det är hans röst som gör att den sticker ut i mängden. Såg att man fortfarande gör reklam för skivan på tv och ute. "En julskiva man måste ha". Stämmer ju. Jag älskar verkligen låten "Have yourself a merry christmas"! Det kan man lyssna på hur många gånger som helst!
 
Här har ni skivan:
 
Christmas Michael Bublé
 
Han kommer att spela i Globen i februari och då vill jag gärna se honom. Gäller att hitta någon som tycker om hans musik lika mycket som jag eller som helt enkelt vill gå ;) För att det vill jag gärna göra!
 
Har också en spellista på spotify som innehåller all typ av julmusik. Alla är inte favoriter men rätt blandat! Jag började med den för 3 år sedan och lägger fortfarande till musik då och då :) Värt en "lyssning"!
 
Jul
 

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0