Frågor och svar om Au pair

2013-12-29 @ 00:11:00
SVAR: När jag åkte hem så miste jag inte några pengar ifrån själva organisationen (svenska sts och amerikanska au pair care) Utan de pengarna jag som gått "förlorade" är ju det som allt har kostat att ta mig dit. Sen förstås den stora kostnaden som blev för mig var min flygbiljett hem till Sverige. När man fullföljer sitt år så blir ju flygbiljetten betald av aupair care men inte om man avbryter. Biljetten kostade runt 5000 kronor. Jag hade sparade pengar sen sommaren så det var egentligen inga problem. Men det hade ju varit skönt att ha dem nu...
 
När man åker med sts/aupaircare så får du ju inte tillbaka någon avgift om du fullföljer året. Det du får är ju din 13:onde resemånad då man får resa i landet. (Man får ju lön av värdfamiljen en gång i veckan eller månaden)
 
Ja det visar sig att jag inte får resa tillbaka och jobba i USA förens jag är 26 år igen då jag får söka en annan typ av VISA. Men resa på turistvisa får jag ju åka på. Att man inte får jobba där förens man är 26 har ju i och för sig inte hört direkt av ambassaden. Men de sa de på sts när ringde dem när jag kommit hem så litar väl på dem. Tycker det är riktigt surt eftersom jag inte har gjort något fel! De bryr väl sig inte ambassaden om i och för sig men det är ett tufft straff för att man är ung och reser på egen hand och allt inte går som man tänkt sig. Jag skulle nog ändå inte tagit på mig att jobba som au pair i USA igen. Mycket förberedelser! Men det är ändå surt!
 

 
Jag tänker ofta på hur det hade varit om jag stannat kvar och om jag gjorde rätt som åkte hem. Tänker också på det varje gång när någon frågar om det. "Är du hemma? jag trodde du skulle vara i USA." - Har man hört många gånger! och så måste man berätta.. Jag måste säga att det är lite jobbigt att berätta varje gång för att jag saknar USA och tänker som sagt ofta på att jag skulle stannat kvar och provat 4-barnsfamiljen i New York som jag var nära att matcha med på slutet. Det hade nog blivit en annan sak och syn på au pair om jag kommit till en annan familj!
 
Det känns lite som att folk sätter stämpeln att det är fel på mig för att jag åkte hem så snabbt. Men allt gick väldigt fort! Jag fick inte det stödet av au pair care som jag hade behövt och inte heller av min kontaktperson. Man är där ensam och har inte så mycket kunskap och saker att säga till om. Det är ju också familjens hemmaplan.
 
Nu under julen så har man ju tänkt många gånger: "Jag skulle firat jul i USA om det hade gått enligt planerna. Hur hade det varit? Är jag glad att jag är hemma?"
 
Ja det är lite av det jag tänker på just nu, inte så ofta jag brukar skriva av mina känslor men nu fick ni en glimt av dem i alla fall. So long!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej jag undrar en sak! Jag och min kompis ska till orlando på språkresa i sommar, alltså den du var på! Hur gjorde du för att fixa visum? :D

2013-12-30 @ 13:03:02
Postat av: Anonym

Glömde skriva mitt bloggnamn förut, om orlando alltså! :)

2013-12-30 @ 17:03:26
URL: http://aalex.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej igen, jag vet inte hur jag hittade den. Förmodligen genom STS hemsida och sedan genom bloggarna där. Är så taggad så letar fakta överallt. Jag har faktiskt redan kollat igenom din kategori florida och jag längtar som bara den när jag ser det! Tack för svaret btw! :)

2014-01-02 @ 20:48:24
URL: http://aalex.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag kom faktiskt på en till fråga och det är om det kommer massa tillägg med pengar när man väl är i Orlando? Jag såg att det var ungefär 5 dagar som man inte får någon mat men är det bara det man ska betala själv då eller kommer det massa annat också? :)

2014-01-03 @ 17:03:12
URL: http://aalex.blogg.se
Postat av: Anonym

Hihi okej tack så mycket för du skriver så utförligt! :) Jag återkommer förmodligen någon gång! :D

2014-01-03 @ 21:15:46
URL: http://aalex.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Tryck i rutan så behöver du inte skriva om allt

Din e-postadress:

Ditt bloggnamn:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0