Vuxenpoäng

2013-02-20 @ 23:08:58
Hej!
 
Nu tycker jag har gjort mig förtjänt av lite paus och bara surfa på internet innan jag går och lägger mig. Det har varit en riktigt händelserik dag! Det var riktigt kul att träffa Julia, vi har ju inte träffats sen reunion partyt i Göteborg i höstas. Vi tog som sagt en fika och hon skrev i min referens. Läst igenom den när vi skillts åt och hon skrev så fina saker. Man blir lite förvånad och samtidigt jätte glad när någon säger/skrivet något snällt om en. Sen var det direkt till läkaren. Som tur var det bara 5 minuters promenad så jag behövde inte stressa dit. Jag hade med mig ett "medicin-papper" som läkaren skulle fylla i, annars inte så mycket mer. Det var det han gjorde också. Men jag trodde att han skulle ta prover eller kolla mig på något sätt, men han frågade bara om det som skulle frågas som stod på pappret. Det gick på 5-10 minuter. "Då var det klart, då kan du gå ut och betala". Oj va snabbt tänkte jag, kanske det inte blir lika dyrt som jag trott. Men där hade jag fel. 900 kronor kostade det. Det var bara att betala och se glad ut. Det är ju rätt mycket pengar men det är ju bara att acceptera och jag måste ju ha läkarundersökningen för att göra au pair året.
 
Sen kom jag hem vid runt halv 5, gjorde mat till familjen. Köttgryta med ris och wokgrönsaker. Klockan 6 var det dax att ta bussen till orkestern. När vi spelade så kände jag egentligen att jag skulle vara hemma och plugga till historiaprovet vi har imorgon. Så jag gick hem efter halva orkestern i pausen, och det var väl tur att jag gjorde det annars hade jag nog inte varit klar än! Men nu tycker jag att jag är hyfsat färdig och förtjänar paus!
 
Sen så har jag förtjänat lite vuxenpoäng tycker jag också. Visst jag är ju 18 (snart 19, om mindre än en månad) men det är svårt att greppa att man faktist är vuxen och alla saker som förväntas. Jaja det var egentligen inte det jag skulle snacka om. Jo de e ju så att jag gör ju en fotobok (som årsbok) som projektarbete. Nu börjar det ju närma sig studenten och sisa terminen och jag måste ju börja tänka på hur jag ska göra klart arbetet. Då har jag (eller ja ett företag) tänkt att skriva ut fotoböckerna så att man kan få eller köpa, det beror på hur många som är intresserade. Jag har haft kontakt med ett företag som kan skriva ut de. Fick en buffert idag på hur mycket det skulle kosta. Det är då jag verkligen känner mig vuxen! Ta beslut om pengar och sånt där vet ni ;) Men ja det kostar ju pengar och är inte helt gratis. Eftersom det är skolarbete vill jag ju inte lägga pengar i det privat. (har inte råd heller med studenten och resor hit och dit) Har ansökt om stipendium (ska skicka in imorgon) och sen så ska jag kolla om någon förening vill sponsra eller så. Och det hoppas jag verkligen annars blir allt så komplicerat och jag kanske inte kan skriva ut böckerna. Har fått ett rätt bra pris också så jag hoppas att det funkar!!
 
Nej nu måste jag gå och lägga mig. Imorgon bitti har jag tänkt att träna innan jag åker till skolan för prov och redovisning + lite andra saker.
 
Godnatt!

Referenser och läkartid

2013-02-20 @ 10:15:54
Idag är det dax för att göra klar ansökan. Som jag tidigare har skrivit så ska jag träffa och ta en fika med Julia som ska bli min personliga referens. Den sista referensen som behövs!! :D Direkt efter det så ska jag göra läkarundersökningen. Slutar kvart över 12 så ska äta lunch och åker direkt efter det.
 
Någon gång under dagen ska jag försöka hitta tid till att öva till historiaprovet vi har imorgon. Vi har haft ganska mycket repetition och jag känner mig rätt säker, men det är lite frågor jag måste besvara och lite annat jag tänkt att plugga på. Ikväll så ska jag ju på orkestern som vanligt också så jag får väl inte tid förens ikväll.
 
Vi har egentligen svenska just nu men... våran lärare har liksom stuckit haha försvinner typ ett tag, sen kommer hon tillbaka. Varje lektion. Vi ska skriva ett hyllningstal som ska vara klart efter sportlovet och läsas upp men jag har ingen aning om vad jag ska skriva om!
 
Bild jag tog i söndags när jag höll på och tog actionbilder, bilden har egentligen ingenting att göra med action men tog den i alla fall ;)

Frågor om Florida

2013-02-19 @ 10:17:00
Värdfamilj?
Vi fick inte veta av sts vilka vi skulle bo med innan vi åkte på resan. (Det får inte lämna ut sån info) Jag var däremot en av de som var väldigt aktiv på facebook och då frågade jag folk om vilken familj de skulle bo hos. Då fick jag reda på de tjejer som skulle bo med mig ifrån Sverige. Om man inte har pratat med någon innan resan så får man reda på det vid skolan, i alla fall Florida. Efter flyget dit så åker alla gemensamt till skolan. Värdfamiljerna väntar på en där och sedan ropar ledarna upp en och man går till sin familj. Vi var jätte trötta när vi kom dit eftersom klockan var runt 03.00-04.00 svensk tid. Efter runt en 45 min bilkörning var vi hemma och vi gick typ och la oss på en gång.
 
 
Många som åker själv?
Den frågan har jag fått rätt många gånger. Men jag svarar gärna igen haha. Jorå, man ska inte vara rädd för att åka själv. Jag tror att man får ut mycket mer av resan när man åker själv, för då behöver man inte känna sig låst att bara prata med kompisen man åker dit med ;) Ja det är rätt många som åker själv. Minst 70 %!
 
Bo med andra?
Ja man bor alltid minst 2-3 stycken på språkresan oavsett om man har kryssat i "ende svensk" rutan. Det var jag också nämligen lite rädd för (att jag skulle hamna helt själv som elev i en familj) Jag och en till svensk bodde i en värdfamilj bodde med två andra tjejer som var på språkresan, en från Ecuador och en ifrån Colombia. De stannade dock bara 3 veckor (vi var där i 4). Så sista veckan var vi "ensamma". Jag tycker det var väldigt kul att vi hamnade med dem. De berättade om sitt land och sin kultur och vi hade jätte trevligt!! Jag är glad att vi inte behövde bo tillsammans med några kineser. (de stannade 2 veckor så de var olika kineser 2 perioder) de var tydligen inte så trevliga och hade helt andra vanesätt.
 
Värdfamiljen vi bodde hos hade ett rätt stort hus så vi hade gått om plats! Hörde att andra fick sova i ett mindre rum med två våningsängar och det var nog egentligen för litet. Det är lite olika, men de flesta bor i större hus.
 

Allt inbokat!

2013-02-18 @ 10:00:13
Shit shit shit! Nu är jag nästan klar med ansökan. Bokade just tid till läkarundersökningen. Allt kommer att vara klart på onsdag. Så skönt att äntligen ha fixat allt! Eller i och för sig så ska jag ju träffa folk och fylla i referenserna, men allt är inbokat! Läkarundersökningen blev inte så billig i slutändan men det får det vara värt. Vill bli klar med ansökan. Känns toppen och ha det klart! Känns som USA är lite närmare nu ;)
 
Sen återstår det ju att gå till ambassaden och sen skaffa internationellt körkort, men de hjälper nog sts till med.
 
Vi hörs ;)
 
 

Semlor

2013-02-17 @ 22:53:57
Hej och godkväll ;)
 
Sitter och fixar med lite bilder till fotografisk bild. Vi har haft ett projekt då vi ska ta lite "actionbilder" vilket innebär panorering och slutartider och sånt där. Ni som har systemkamera, ni vet! Har bland annat tagit bild på en apelsin som rullar haha (åh så snygga bilderna blev) så att den ser mer spöklik ut, typ genomskinnlig och sen avlång. Har även tagit bild på lite annat ;)
 
På sista tiden har det blivit rätt mycket semmelbak. För några veckor sen så köpte vi semmelbullar så att man kunde göra semlor själv. Förra veckan så försökte jag mig på att göra semlor från grunden. De kanske inte blev jätte snygga men jag vet i alla fall vad jag ska och inte ska göra tills nästa gång!
 
Här har ni dem:
 
 
Hur det ser ut på au pair- fronten nu då.. Jag har fått 2 barnreferenser, men jag behöver en till utanför familj och släktingar, den ska jag fixa på tisdag! På onsdag så ska jag fixa den andra referensen som man kan få av kompis, kollega, lärare ja lite av vem som helst, alltså "personal reference". Ska träffa en kompis, Julia, som också var en av de svenska ledarna på språkresan förra sommaren, hon ska få bli den referensen. Ska bli jätte kul att träffa henne igen! En massa referenser ska man ha!! Mycket papper ;) Fick hem polisregister rapporten i fredags, så det är klart. Nu är det bara en sak som återstår.. läkarintyg. Har hört runt allt ifrån vårdcentralen, privatklinik och andra "sjukställen". Antingen så kan de inte göra intyget där eller så kostar det skjortan!!  Skickade ett mail till ett till ställe i fredags och hoppas få svar på imorn (måndag) eller snart.
 
När jag har gjort de här sakerna så är jag klar med ansökan, då kan jag äntligen börja matcha familj!!
 

Uncover

2013-02-12 @ 20:38:00
Riktigt bra låt som nyss kommit ut. Har hört den på radion eller någon annanstans och tyckte på en gång att den var bra. När de gjorde ett reportage om henne och låten så åkte den rätt in på min spotifylista. Fick då också reda på att det var hon som vann talang för ett par år sedan. (tror 2005) Kommer ihåg att hon var liten med blå klänning och sjöng titanic!
 

Tisdag... Nej måndag kväll ;)

2013-02-11 @ 22:20:00
Trött! Borde gå och lägga mig. Borde ha pluggat mer till rättskunskapsprovet vi har imorn på härliga 3 kapitel. Wehoo.
 
Loppet igår gick bra förresten. Såklart var det lite jobbigt men det var ändå rätt kul! Härlig stämmnig och fin is! (på de flesta ställen i alla fall, inte under broar och sånt) Lite oväntat vare dock att man skulle plocka av sig skridskorna och gå en bit, två gånger! Det hade varken jag eller min mamma aning om. Som tur var så hade ju jag skenor som man kan plocka av, andra hade ju "fast skenor". När vi skulle gå sista promenaden gick vi ner för en hal backe... och ja ni kan ju gissa vad som hände... ramla ehehe. Som tur hade jag ryggsäcken på mig som dämpade fallet. Men de är ju inte skönt att landa på hårdfrusen mark/is. Vi fick nyponsoppa, saft, bullar, bananer och lite annat gott. Perfekt för att orka lite till ;)
 
Vi åkte alltså 3,5 mil och det tog runt 3 timmar inkluderat raster och så. Nöjd för att vara första gången! :D
 
Här är lite bilder från instagram! (hur förminskar dem har jag inte kommit på än haha)

Copacabanan

2013-02-09 @ 22:24:47
Hej!
 
Har nyss kollat på mellon och Seans låt har satt sig på hjärnan!! Riktigt glad och sprallig låt. Helt klart värd att gå vidare! Hade ju hoppats på att Erik Segerstedt skulle gå vidare till finalen men jaja han kom ju till andra chansen så han e ju inte ute än
 
Imorn smäller de. Eller smäller och smäller.. Mamma och jag ska ta oss bort till Sigtuna och åka långfärdsskridskor i tjejrännet i 3,5 mil!!!! Shit tänker ni, men jag tror nog att de ska gå rätt bra. Vi var och tränade i veckan och då körde vi ungefär halva. Hoppas de inte blåser för mkt bara, då kommer det ju bli mkt jobbigare! Vi kommer att starta runt 11 imorn och kanske åker på 2 timmar så ni får hålla tummarna ;)
 
Vi hörs :)

Interjuv

2013-02-04 @ 09:59:43
Hej!
 
Måndag!! Åh är så där måndagstrött. Fick ingen riktigt bra sömn i natt så känner mig inte alls pepp på att sitta i skolan några timmar till. Vi slutar ju 13:50 ändå så det är väl helt okej. Efter skolan så ska jag pallra mig till gymmet och träna nån timme. Köpte kort på gymmet "24/7" som är öppet hela tiden så att man kan träna när man vill. Köpte kortet för typ 3 veckor sen och sen dess så har jag tränat 2 ggr i veckan. Gym passar riktigt bra för mig! ;) Tränade ju på friskis och svettis förra terminen men de skulle riva byggnaden så det blev inget friskis den här terminen och då är man ju tvungen att hålla på med något annat :)
 
Jag kommer inte ihåg hur mycket jag har nämt om vad jag ska göra nästa året efter gymnasiet.. Har bestämt mig för att åka som au pair till USA ett helt år. Ska bli sjukt kul men ändå lite läskigt!! Var på interjuv i torsdags då en f.d au pair pratade och frågade mig lite saker. Fick också göra ett "personlighets test" vilket jag inte helt beredd på haha men det gick bra ändå. Det var rätt många frågor och man vill ju svara så bra som möjligt så det tog en stund ;) Har gjort en ny kategori "au pair" där de självklart kommer vara saker om det och sen ska jag försöka blogga när jag är där för att hålla er uppdaterade här hemma.
 
Har hitills betalt programavgiften och fyllt i och skickat in lite dokument än så länge. Har rätt mycket kvar att göra innan jag kan åka. Jag ska fixa polisutrag, läkarintyg, till ambassaden och fixa visum och sen så jag självklart matcha med familjer för att se vilken jag passar bäst med och där jag vill vara. Egentligen spelar det inte jätte stor roll vart jag hamnar, förutom till de allra största städerna kanske. I och för sig så vore det rätt kul att hamna i typ Californien. Äh man ska var öppen för alla ställen eftersom den "bästa familjen" kanske bor på något ställe som man inte önskat. Har planerat att åka efter sommaren ungefär när skolorna börjar dra i gång.. typ slutet av augusti/september. Som sagt är jag väldigt taggad men samtidigt rädd för saker som kan gå fel. Tur att skype finns så att man kan hålla kontakt med familjen här hemma!

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0