Rättskunskap

2013-01-21 @ 22:26:36
Har precis försökt att plugga till provet vi har i rättskunskap på onsdag. 3 kapitel!! och vi började med ämnet den här terminen + att jag var borta hela förra veckan. Hur mycket kan jag ha missat alltså? Dumt att lägga provet så här rätt inpå! Känner mig alldeles för trött för att plugga mer så försöker göra de andra två kapitlena imorgon..

God natt ;)

Do you hear the people sing?

2013-01-20 @ 21:33:00
Heji
 
Det var ett tag sen ;) Kom hem ifrån skidresa till Hovfjället i torsdags. Var riktigt skönt att åka skidor och komma bort ifrån stan. Vi brukar alltid hyra en stuga nedanför fjället så man måste åka fram och tillbaka varje morgon och eftermiddag när man åkt. Men i år hyrde vi en av de nybyggda precis vid backen. Mkt smidigare nära backen och stugan var väldigt stor haha 10 bädds stuga med vi var bara 4. Stugan hade bastu också så vi bastade varje dag, så skönt efter att varit ute och värma upp sig! Det var runt 10-12 minus om dagarna.
 
I fredags så var mamma och jag på bio och såg nya Les Misérables. Väldigt sevärd om man gillar musikaler! Den var rätt lång, 2 timmar och 38 minuter.. Men den var fängslande och sen se Russel Crowe och Hugh Jackman sjunga som man inte brukar se, var grymma! Jag visste lite grann vad den handlade om eftersom vi gjorde utdrag ur av några scener till showcasen i 8:an.
 
Eftersom det var premiär så pratade de lite om filmen i början. Filmen är inspelad med någon speciell teknink som innebär att skådespelarna sjunger live. Lät ändå väldigt bra och man får nog fram en bättre känsla på de sättet. Annars brukar man ju spela in i studio innan och ha playback när man agerar!
 
At the end of the day - Ett av ledmotiven i filmen. Det var bland annat den här vi spelade upp i skolan
 
Tillsammans med denna:
 
 I dreamed a dream - Anne Hathaway som sjunger, fångar känslan!
 
 
Gavroche som spelas av Daniel Huttlestone var en av mina favoritskådespelare i filmen. Så gullig och duktig på att sjunga! Har fått den här låten på hjärnan, går runt och sjunger på den jämt nu haha
 

Favorit i repris

2013-01-10 @ 10:56:00

Magic kingdom the last part

2013-01-09 @ 14:23:00
Hej!
 
Det är MÅNGA bilder hehe har suttit och gjort collage av de så att storleken blev lite mindre så att man får plats med mer ;) På resan blev jag bland annat utnämd till "resans papparazzi"
 
Här kommer alltså bilder och filmklipp ifrån Magic Kingdom "part 3"  med bla ljusparaden!
 
Kötiderna i USA är rätt långa om man inte har "fastpass" som betyder att man får gå före i kön helt enkelt. Det är så värt att köpa ett sånt! Vi hittade på lite andra knep dock för att inte behöva stå i kö så länge haha
 
I kön till splash mountain (som flumride, med 8 säten) Kötid: 80 minuter (tror jag det var :p)
 
Sen gick vi och tog en superstor glass med god mint chocolate cookie. Helt gigantiska! haha
Vi tog tåget som gick runt allt, i en av bilderna syns rocky mountain i bakgrunden. Som en vanlig berg och dal bana fastän något mer "rocky".
 
Sen började det att bli mörkt och dax för ljusparad och ljusshow!
 
Efter ljusparaden så blev det fyverkeri show tillsammans med disney musik såklart! Åh det var så häftigt och fint!! Man måste uppleva det nån gång i sitt liv!
 
Från ljusparaden. Åh så många minnen när man kollar på sånna här videos. I verkligheten är det mycket bättre!
 
Filmklipp ifrån fyverkeri showen

Precis köpt biljetter till

2013-01-09 @ 12:49:13
 
Ska gå med mamma på premiären fredagen den 18:e. Har velat se den ända sen jag såg första trailern i höstas!

Onsdag

2013-01-09 @ 12:12:16
Hej!
 
Precis kommit hem ifrån skolan. Vi har så korta dagar om man jämför med höstterminen! Det är typ såhär det kommer var framöver också. Förutom att de två sista lektionerna igår och idag blev inställda, men vi slutar fortfarande tidigt! :) Skönt i alla fall!
 
Har på mig ny tröja idag som jag köpt på H&M på mellandags rean. Massor med kläder hade dem! Var tvungen att inte plocka på mig allt för mkt haha
 
Blev väldig inspirerad (om det är ordet? haha) att göra klart bildinläggen ifrån Florida. Har ju fortfarande en massa opublicerat därifrån. Hoppas att ni inte tycker att de blir för mycket bilder bara och sånt om Florida. Gör det både för att jag tycker det var så kul och vill minnas, sen också för att andra som ska åka på språkresas kan kolla in och fråga saker ;)
 
Hörs om ett tag!
 
 

omegle

2013-01-08 @ 22:34:12
Hej!
 
Wow två inlägg på samma dag haha *peppar peppar ta i trä* haha ska snart ta och gå och lägga mig. Gick inte och la mig förens klockan 12 igår och det kan ju vara de som ledde till att jag försov mig imorse haha
 
Har suttit de senaste 2 och en halv timmen och snackat med en kille på omegle. haha går in där och bara snackar när man har tråkigt, men ibland kan man fakist hitta vettiga människor och föra en konversation med. haha den 2 och en halv timmen bara flög iväg. Tror jag inte har chattat med någon så länge nån gång. För er som inte vet vad omegle är så är de en chattsida då man slumpas med random folk som man börjar chatta med. Kul när man har tråkigt som sagt.
 
Det skulle väl varit bättre om jag hade spenderat tiden på att plugga på historiarprovet vi ska ha på torsdag, men jag orkade inte. Har redan pluggat lite och man är ju inte jätte pigg att börja till ett stort prov första dagen skolan börjar. Jag kan andå inte vara med på provet på torsdag eftersom jag är ledig. Berättar senare varför..
 
Nu måste jag gå och lägga mig :)

First day of school

2013-01-08 @ 17:12:00
Hej hej!
 
Första skoldagen idag efter lovet. Sista gången som man börjar i skolan efter ett längre lov och börjar en ny termin. Är lite vemodig samtidigt som det kommer bli jätte skönt att göra något annat. Börjar sakta bli mer säker på au pair året. "Man måste ta tag i sina rädslor" har jag förstått. Hoppas att det är rätt beslut!
 
Nu då till själva dagen. Den började inte speciellt bra. Hade satt två alarm imorse. Det första 7.20. Men eftersom jag har snoozat så mkt under lovet och det inte har spelat någon roll så snoozade jag "bort mig" eller antagligen kom åt fel knapp. Försov mig till kvart över 9. Skolan började 9.20. haha jag var ju rätt körd och första lektionen visste jag att den kommer jag inte få komma in på. Då var det bara att sikta in sig på nästa som sedan visade sig vara inställd eftersom läraren var sjuk. Efter de hade vi inga fler lektioner, inte bara idag utan dagens schema kommer vi ha hela terminen om de inte ändrar förstås. Skrev ut lite grejer i biblioteket, åt lunch och sen begav jag mig hemmåt för att avnjuta några One Tree Hill avsnitt som jag har kollat på ett tag. Är på säsong 5 just nu ;)
 
Ska ta och kolla på ett till innan middagen. Perfekt när man kan koppla in datorn till tv:n och kolla där. Jätte fin bild också!
 
 
 

Maskerad

2013-01-06 @ 21:07:00
Hej!
 
Har fått lite mer blogghumör nu eftersom jag fått ny dator som går mycket snabbare! Så himmla mycket skönare, man blir bara trött på min stationära dator som tar 10 år på sig att ladda över bilder. Nu har jag i alla fall laddat upp lite bilder ifrån "maskerad volleybollen" som vi hade i skolan dagen före avslutningen. Vårt lag hade klätt ut sig till pyjamasparty haha Vi kom vidare men vi vann tyvärr inte, men det var riktigt riktigt roligt! Man blir så himmla glá när man får över eller vinner en boll ;)
 
Här kommer lite bilder:
 
Titanerna i silvershortsen
 
Vårt lag. John, Natali, Rebecka , Alice och Malin. Sen jag bakom kameran ;)
 
Rebecka, Alice och jag
 
Nu ska jag kolla på King Arthur på 5:an! :)
 
 

Nya datorn

2013-01-06 @ 11:28:41
Hej!
 
För typ tre dagar sen... hm det blir i torsdags, så köpte jag en ny dator som jag ska ha stor användning för när jag åker utomlands ett år. Det blev en acer aspire :) Har annars en liten 9" tums dator men den är inte tillräckligt bra om man ska ha den ett helt år!
 
Jag tar alltså studenten i vår och måste hitta på sen vad jag ska göra med mitt liv och tänkte ta ett år utomlands som au pair. Au pair innebär alltså att man åker till ett annat land och bor hos en familj och tar hans om familjens barn under ett år. Jag skulle då åka till USA.  Problemet är bara det att jag inte riktigt vet om jag vågar.. Har velat göra de här med au pair ett par år men nu vågar jag inte hahaha Vilket dilemma! Senaste dagarna har tänkt på saker som kan gå snett som ex: inte klicka med familjen, inte nå upp till kraven och att man ska få en sjuk hemlängtan och inte göra saker med familjen hemma i Sverige som man brukar.
 
Om ni kan säga något för att övertyga mig så mottages det gärna!
 
Bjössar på en av de första bilderna jag tog med webbkameran ;)

Rides

2013-01-04 @ 00:07:00
Satt och svarade på lite frågor om språkresan till Florida för ett tag sen, och när jag gjort det går jag typ alltid in och kollar på videos och sånt som påminner om resan. Här är några av de rides jag åkte:
 
Saknar!!
Mantan här ovanför var helt otrolig!! Det var också den första berg och dal banan jag åkte i USA!
 
Några rides på Island of adventures där också Harry Potter world fanns. Helt klart en av de bästa parkerna vi besökte!
 
Gick rakt upp 90 grader. Man kunde välja musik medans man åkte, toppen helt enkelt!
 
 
Resan var helt oförglömlig. Om ni har chans att åka, gör det då!! :D

Florida frågor

2013-01-03 @ 22:55:47
Hur mycket kostade det med typ hela paketet, alltså att bo hos världfamilj osv? Jag vill åka till antingen Miami eller LA och när jag skulle boka stod det att det kostade över 20 tusen och det verkar ju verkligen inte rimligt. Så hur mycket kostade det att åka, alltså inte fick pengar. Svar tack, skulle vilja åka i sommar, men måste boka ganska snart, kanske blir en julklapp. :D
Allt som allt när jag bokade resan så kostade det 27.990 kronor. Kommer ihåg det så bra eftersom jag betalade själv. Då hade jag beställt Explorer pass och det tycker jag verkligen att du ska köpa när du åker dit! Så värt! Sen så hade jag bokat min resa så tidigt att det var 2000 kronor rabatt. Resan är till Orlando inte Miami!! Båda ligger i staten Florida men med cirka 4 timmars mellanrum med bil. 

Alla de här språkresorna till USA kostar över 20.000! Det går inte att komma ifrån. Sts har ett pris på sin hemsida, men när du bokar så kommer det till ett "flygtillägg" på minst 3000 kronor. Det är också obligatorisk för alla USA-resor. När jag åkte på språkresa så ville jag åka till USA och Orlando tyckte jag hade det bästa "utbudet". 4 veckor för bästa pengarna. Inom kort så fick jag också reda på att massor av nöjesparker låg i Orlando som man besöker. Det kom sen att visa sig, efter resan vara det en väldigt stor del till varför jag tyckte att resan var så bra!!

Om du väljer Orlando kommer du inte att ångra dig! Välj Explorer pass, då får du inträde till alla nöjesparker ni besöker :)
 
Måste man bo hos en värdfamilj om man åker dit du var? Är det enkelt att träffa vänner, jag är ganska blyg och vet inte om jag kan åka själv utan någon kompis?
Det går bara att bo hos värdfamilj när man åker på språkresa till Orlando, Florida. Så ja man måste bo hos en värdfamilj, det finns inga campus. Även om det fanns det så tror jag fortfarande att resan blir mest givande om man bor hos en värdfamilj!

Ja det är enkelt att skaffa vänner, jag tycker det i alla fall! :) Visst på flyplatsen innan man kommit fram så är väl alla lite nervösa och om man är ensam och inte känner någon. Men sen så börjar man prata och blir kompis med alla! :)
 
Jag tycker att det faktist är bäst att åka utan någon kompis. För om man åker med någon så kan man lätt bli "låst" och bara umgås med den personen. Jag åkte själv och skaffade lätt många nya vänner!
 
Fråga och ställ gärna mer frågor! Svarar mer än gärna på dem! :D Annars kan ni kolla kategorin "Språkresa till Florida" för att se och läsa mer om resan :)sp

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0