Stand up paddling

2013-06-26 @ 23:11:08
Hej!
 
Idag har jag åkt SUP! (Stand-up paddling) Var och hälsade på Emelies jobb på SVIMA där de hyr ut kajaker/kanoter/SUP's. Perfekt väder också! Riktigt härligt jobb hon har men jag tror att det skulle vara alldeles för lugnt för mig ;)
 
Det var riktigt kul faktiskt men läskigt i början. Jag hade funderat på att börja åka på knäna eftersom det verkade säkrare, men så blev det inte. Skulle börja vid sidan av en brygga och det var ju lite ostadigt haha. Man måste ju ha jämvikt på brädan för att inte plurra. Plötsligt stod jag på den där brädan och var på väg från bryggan. HJÄÄÄÄÄÄÄÄLP! Vafan håller jag på med var tanken. Nu plurrar jag! Det första jag såg var sjögräs ifrån botten och jag haaaaatar sjögräs! Men det var ostadigt bara de första 2 minuterna sen var det rätt kul! Åkte fram och tillbaka till ett par bryggor några hundra meter bort några gånger till jag blev mer säker. Det var ju lite blåsigt på vägen och då kändes det ibland som att jag skulle trilla. (ville ju inte de så) Sen kom det en del båtar och då blev det verkligen en utmaning att hålla balansen och inte ramla! Jag ramlade i alla fall inte en enda gång! :D
 
Efter ett tag så tog jag en tur i en mindre "kanal" där det var lugnare vatten och faktiskt rätt mysigt! Hann bara en liten bit eftersom  jag inte hade så mycket tid kvar av hyrtiden, men det var bättre än inget! Fick möte med en sightseeing båt haha med en massa turister. Vi fick plats båda två i kanalen som tur var ;) Såg en kille som stod och filmade i båten och det såg ut som att det var mig han filmade hehe
 
Jag hade med mig mobilen i mitt vattentäta fodral så jag filmade lite och tog kort när jag stod på suppen. Ska se om jag kan föra över filmen till datorn och redigera den lite så att man kan lägga ut den ;) Får se hur det blir!
 
Här är i alla fall bild ifrån instagram!
 
 

Måndag kväll

2013-06-17 @ 22:48:22
Heej!
 
Det har blivit mycket jobb på sistone! Torsdag, fredag, lördag och söndag. Det är självklart skönt att vara hemma men man inser att det ändå är rätt kul att jobba och inte bara dega hemma hela dagen.
 
Idag har jag ändå fått något viktigt gjort. Har rensat min bokhylla som var fylld med massor av saker som jag inte alls använder. Det var en hel del saker där ifrån när jag var yngre som jag inte kunnat slänga för att man har liksom ett "minne" tillsammans med grejerna. Blir alltid att man fastnar med sakerna när man rensar och då tar allt dubbelt så lång tid! Jag var och handlade lite nya snyggare "lådor" att ha mina saker i. Blev mycket bättre och snyggare än de blå jag hade innan!
 
Saknar studenten och det härliga utspringet vi hade. Vill bara göra om allt igen! Champangefrukosten, lunchen, uppladdningen, UTSPRINGET och flaket! Det var så himla kul! Saknar skolan faktiskt liiiiite grann. Kanske inte proven och inlämningar och sånt där, men atmosfären och kompisarna med minnen man fått.
 
Jag jobbar inte förens på lördag men jag får väl se om jag tar något extra pass om det dyker upp ;)
 
 
 

Soligt och härligt!

2013-06-13 @ 13:16:21
Heej!
 
Var på Gröna Lund igår med famijen. Väldigt fint väder men mycket folk! Köerna var runt 30 minuter. Jag ville såklart prova den nya attraktionen Eclipse (slänggungor över 80 meter upp i luften). Stod i kö väldigt länge, för länge! Räknade ut att vi måste ha stått där i minst en och en halv timme! Det tar rätt lång tid för varje omgång, typ 10 minuter och det är 22 personer åt gången.
 
Nu till själva attraktionen Eclipse. Den var jätte härlig. Först var det väl lite läskigt med höjden men trots att den är högre än fritt fall så kändes den här inte alls lika farlig. Till och med min syrra och hennes kompis åkte den som är 8 år och tyckte det var super kul! Utsikten var helt fantastisk men det blåste hur mycket som helst haha. Var det då värt kötiden, nej. Det är inte många attraktioner som är värd det. Man skulle komma på bättre och effektivare kösystem!
 
Åkte även lite andra attraktioner så klart. De känns inte alls lika läskiga längre som för ett par år sen innan jag hade guldkortet på Gröna Lund. Efter att ha varit där typ 5-6 gånger en sommar så blev attraktionerna lite "mellanmjölk". Då var Islands of adventure, Sea World eller några av de andra nöjesparkerna i Florida USA mycket roligare ;)
 
Bild ifrån terrassen vid slänggungorna in emot stan 
 

Oväntade pengar

2013-06-09 @ 21:49:36
Heej!
 
Jag skulle kolla mitt konto idag och bara se hur mycket pengar jag har kvar. Vilket inte är så mkt haha (löning på fredag!! woho) Men då såg jag att 5000 kronor ska sättas in imorgon ifrån "Stiftelse". Wohoooooooo Jag sökte stipendier i februari för mitt projektarbete och till när jag ska åka som au pair i höst. Det måste ju vara från dem? :p När jag ringde till dem som ger ut stipendium i typ mars så sa de på telefonsvararen "om inget besked ges så får man inte stipendier" nåt sånt. Jag har varken fått samtal eller brev så jag antog att jag inte fått något stipendium.
 
Men nu... pengar! Passar super bra till sommaren. Visste inte om jag skulle ha tillräckligt men nu har jag ju de. Vet inte riktigt om jag fick stipendier för au pair delen eller projektarbetet. Jag gissar på projektarbetet (göra årsbok för mina 3 år på gymnasiet). Nu är ju det i och för sig färdigt och det var ju tänkt att mina fotobok skulle gå till tryck. Men det blev ju aldrig så eftersom jag inte hade några pengar till det.
 
Jag ska nog försöka spara pengarna så gott det går. Jag gillar faktiskt hellre att spara än att slösa! (det var väl därför jag var så duktig på att spara till språkresan för 30.000 förra året)
 
Så är det! Hejdå
 

Bästa vine videon

2013-06-08 @ 23:47:00
Jag antar att det flesta av er vet vad "vine" är. (som instagram men med små videosnuttar istället) Folk har även gjort konton och lagt ut på facebook. Det var då jag hittade den här. Jag måste ha kollat på den minst 100 gånger men den är lika rolig varje gång! Enjoy
 
Börjar asgarva mitt i skriket haha

Studenten

2013-06-07 @ 12:46:14
Jag berättade aldrig riktigt om utspringet som vi hade i fredags. Utspringet var helt magiskt och underbart! Bästa känslan jag någonsin haft! Allt var så fint, klassen,människorna, adrenalinet, vädret. Jag fick några tårar i ögonen när jag kollade på klassen och på hur fint allt var. Sen så gick jag ju till familjen och vänner som kommit för att kolla. Åh allt var så bra!
 
En sak som dock kunde gått bättre var vårt flak. Det tog typ minst 45-60 minuter för oss att åka iväg. Anledningen var att "grinden" som ska sitta bak på flaket, satt för löst. Därför fick vi inte åka iväg. Folk var tvungna att springa efter band att spänna med osv. Ölen som vi hade tog ju slut innan vi hade hunnit till stan. Men det var ändå sjukt kul att åka flak! Inte alls kallt, lagom tätt med folk. Halt som bara den på golvet så jag ramla några gånger som andra också gjorde haha.
 
Mottagningen var också jätte trevlig, men jag var jätte trött så jag vet inte hur bra sällskap jag var haha Däckade i soffan och sängen några gånger. Jag masade in mig till stan senare för att gå på krogen med några kompisar men det blev inget i alla fall. varför får ni inte veta (:P)
 
Det var i alla fall en dag som jag sent kommer att glömma! Här får ni en massa bilder ;)
 
 
 

Nationaldagen

2013-06-06 @ 20:14:00
Heej!
 
Nationaldagen idag då och jag har haft ändå rätt fullt upp för en helgdag. Först så var vi en sväng till Hässelby slott och kollade vad som hände där. Uppträdanden och en hel del tivoliattraktioner. Det märks att dem har satsat mer på det i år. Tivolit ska tydligen vara där helgen också. Sen vid två så tog jag tuben in till Slussen. Där spelade jag med orkestern för sista gången :( Jag kommer ju inte fortsätta eftersom jag ska åka utomlands i höst. Vi har jämt så kul på orkestern. Både med musiken och med vänner man har där. Åh kommer sakna det! Hoppas att jag kommer tillbaka till orkestern nästa år då jag kommit tillbaka ifrån USA.
 
Sen så åkte vi hem och käka och småfixade lite, och nu sitter jag här. På tal om ingenting, jag har blivit rätt brun också och de gillar jag! Brun och fin ;) Här får ni bild som är tagen nyss :)
 
 

E3A

2013-06-01 @ 15:47:59
Igår var en helt oförglömlig dag! Var helt underbart att få springa ut, går inte att beskriva. Allt var så himla fint. Fick tårar i ögonen när jag tittade på mina klass och hur lyckliga vi var.

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0