På fredag smäller det!

2013-05-26 @ 21:56:00
Heej!
 
Hade precis en intervju till med en värdfamilj. Första gången, kändes lite stressat. Värdfamiljen jag trodde att det var två män i visade sig inte vara så. Det var kvinnan som hade ett "manligt" namn haha. Hon hade bara 30 minuter och 30 minuter går rätt fort när man har många frågor och ska försöka känna varann bättre. Pappan var inte med men hon verkade trevlig. Jag tror att jag har ställt in mig på att familjen i New York är bättre eftersom de var så trevliga och det verkade så bra runt om, ex med läget och andra au pairer. Svårt att toppa det tror jag. Men jag har bestämt att testa och kolla om den här familjen också kan vara bra. Den här familjen bodde alltså i Denver Colorado. Men jag tror att magkänslan säger New York! Men vi får se vad som händer ;)

Jag kommer att vara borta måndag-tisdag eftersom vi ska ut på klättring med 2:orna i vår skola. Vi ska lära dem lite vad vi har gjort de senaste klätterhelgerna! Det ska bli kul och jag hoppas att det inte blir något regn. För det är inte kul att klättra i regn! Den sista turen med adventure typ om man inte räknar med vår senaste klättertur för nu är det mest för att instruera dem andra 2:orna. Vi treor ska få sova i fast vindskydd (trä), tvåorna ska få bygga egna med hjälp av presenningar och sova ensamma som vi gjorde förra året.
 
PÅ FREDAG SÅ TAR JAG STUDENTEN!! (om ni inte visste det alltså :p) Är taggad men har ändå lite ångest över att skolan tar slut, men bara lite! Jag har ju bestämt vad jag ska göra liksom! vi ska fixa våra lakan i skolan imorn. Spraya och skriva texter, ni vet ;) Mamma och jag har börjat köpa hem grejer som vi ska ha till mottagningen och imorn så ska vi åka och beställa smörgåstårtor!
 
 
Så är det, vi hörs när det blir tid!

Fler värdfamiljer

2013-05-25 @ 02:20:00
Heej!
 
Jag skulle precis gå och lägga mig och så såg jag att jag hade fått mail. Blir lika ivrig varje gång eftersom det ofta kommer ifrån värdfamiljen jag intervjuar och matchar med just nu. Jag hade fått mail av dem att de ville ha en intervju till (innebär att de är fortfarande intresserade av mig som au pair, de intervjuar med andra au pairer också), men sen så hade jag även fått ett visat intresse från en annan familj! Som bor i Denver, Colorado. Deras barn var lite yngre och till skillnad ifrån andra familjer jag pratat med så verkar det vara som det är två män i huset. Jag har inte riktigt tänkt på möjligheten förut, men jag tror att det är inget som stoppar mig att ha intervju med dem.
 
Som det ser ut nu så kommer jag alltså ha 2 intervjuer den här helgen. Jag jobbar både imorgon lördag och söndag 8-15 så det får bli någon gång på kvällen. Får se hur det går!!
 
Nej nu måste jag verkligen gå och lägga mig eftersom jag börjar 8.00 imorgon!!
 

Fokusera

2013-05-23 @ 23:47:31
Heej!
 
Har precis skrivit klart min talanalys till Svenska C som jag ska hålla imorgon. Jag hoppas att det blir bra även fast jag skrev det så sent. Om man säger så här, mitt fokus har inte direkt legat på skolarbete de senaste dagarna. Utan de har mest handlat om värdfamiljer, interjuver och tankar om au pair. Igår satt jag och hade intervju med familjen och idag satt jag typ en och en halv timme och pratade med svensken som är au pair där just nu. Så mycket att prata om och jag är ju så nyfiken och vill veta allt! haha
 
Familjen verkar jätte trevlig som jag nämnde i förra inlägget. Men jag vet fortfarande inte om det är värt att vänta på att någon annan bra familj som ska kontakta mig. Det tror jag inte. Vi ska bestämma tid för en till intervju snart. Kanske till helgen. Sen så måste jag nog ta och bestämma mig och jag tror att jag nästan ska fråga om den här familjen vill matcha med mig. Man ska väl inte egentligen ta första bästa men den här familjen bra och det var mycket annat som var bra. Hoppas värdfamiljen tycker samma sak om mig och att det kanske blir en matchning?
 
Spännande är det i alla fall! :D

Värdfamilj!!!!

2013-05-22 @ 15:40:32
Pratade precis med en amerikansk värdfamilj på skype!!! Shit va nervöst men ändå så spännande. Vi pratade i typ 40 minuter. Mamman i familjen är spansk och pappan i familjen kommer ifrån Sverige, så i början så pratade han lite på svenska. "Ska jag prata svenska eller engelska nu eller så att mamman förstår?" haha Sen så kom samtalet igång och de frågade mig en massa saker som jag hade väntat mig. Lite halvknagglig engelska när man ska formulera sig haha. Meningarna slutar oftast "em yeah" "that's good" haha. Dem var väldigt trevliga!
 
Dem bor utanför New York och det vore ju verkligen en upplevelse att få bo där! Mindre än en timme in till New York sa dem att det var också! De har en au pair som är där just nu och hon är också svensk. Jag skullle få hennes mail så att man skulle kunna sitta och prata om hur det är där osv. Det fanns också fler au pairer i området, 6 stycken svenskar i det området. Allt lät väldigt bra! Känns lite läskigt bara att "hoppa på tåget". Det som snurrar runt i mitt huvud hela tiden är "kommer jag att klara det, kommer dem bli nöjda?" "shiiiiiiiieeeeet va läskigt!"
 
Vi skulle höras av senare om hur det blir. Antingen fortsatt mailande mellan varann eller en ny session på skype. Jag är i alla fall grymt uppspelt och taggad på vad som kommer att hända!! 
 
Ni får veta mer om något nytt händer! :D

Belöning

2013-05-06 @ 16:55:00
Hej!
 
Det har varit en stressig dag med mycket att göra idag. Uppsatsskrivning i engelskan 8.15 imorse, projektredovisning efter lunch och sedan geografiprov efter det! Har suttit hela helgen (okej kanske inte så effektivt hela tiden) och arbetat med projektarbetet med opponering, geografin och andra skoluppgifter som skulle göras. Förra söndagen var likadan, satt inne hela dagen och jobbade med skolarbete!
 
Jag tycker att jag därför förtjänar lite semester. Eller hur? Jag vill åka någonstans varmt där man bara kan ligga och slappa. Och framförallt bli BRUN! (Jag har ju i och för sig väldigt lätt att bli brun så de e ju bra) Därför tänker jag ta en semestervecka full med sol i Rhodos. Jag ska åka imorgon och blir borta en heeeeeeel vecka. Skönt!
 
 En bild ifrån min senaste solsemester som var till Florida förra sommaren:
Brun!! Perfekt till studenten :D
 
Ni kommer alltså inte att se röken av mig på en vecka, så vi hörs när jag kommer hem igen!

Heeeeeeeeeeeej

2013-05-02 @ 20:37:00
Shit shit shit jag är så uppspelt! Ni vet ju sen innan att jag sökt till au pair och just nu så väntar jag på att en familj ska kontakta mig. Så kollade jag mailen idag. OCH EN VÄRDFAMILJ HAR KONTAKTAT MIG! De har skickat ett brev där de berättar om sin familj och sina barn. Barn på 12,10 och 7 år. Har sett bilder på dem på min aupairsida också! ;) De stod att de tyckte om min ansökan väldigt mycket och var "spända" (exited) att höra svar ifrån mig!! :D Men så stod de även att de har djur, en massa djur! 2 hundar, 2 katter, 2 marsvin och en ORM! Shit haha. Värsta bondgården och jag vet inte om jag skulle kunna känna mig lugn med att den finns en orm i huset.
 
Jag skickade nyss svar till dem på mailet/brevet jag fick. I min ansökan så har jag skrivit i att jag kan komma i slutet av augusti men de frågade om jag kunde komma redan i juli. Men eftersom jag har planer och så ska jag jobba för att få ihop pengar så går det inte. Så det var det jag svarade. Men jag fick svar tillbaka typ 5 minuter senare, snabbt! De svarade med att de inte kunde vänta så länge eftersom deras aupair som är där just nu ska åka hem i juli och de klarar sig inte så länge utan aupair. Men om planerna skulle ändras så skulle jag höra av mig. Åh det verkade som en trevlig familj, eller kvinnan i familjen i alla fall :p! Jag hoppas det kommer fler trevliga familjer! Men det tror jag ;)
 
Jag ska hålla er uppdaterade med fler aupair nyheter! ;)

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0