Jag vill tågluffa!

2013-11-29 @ 11:56:02
Heej!
 
Som rubriken säger så har jag alltid velat tågluffa! Kanske inte köra hardcore med "begränsad budget" och sova på tågstationer. Utan ta min vandringsryggsäck och bara packa det som är nödvändigt och dra ut på en resa i några veckor eller en månad och bara se en del av världen.
 
Jag vill helst åka nästa sommar eller på vårkanten. Det vore grymt! Jag måste bara hitta någon som också vill ut på tågluff. Men det borde väl inte vara så svårt? :p Jag har inga klara mål på vart jag vill åka någonstans. Uppleva och fina vyer är i och för sig något jag vill ha. Tyskland är ju fint, åka igenom Scharzwald, åka över Österrike och neråt.
 
Jag har hört det inte ska kosta så jätte mycket att tågluffa heller. Med interrail kortet som man kan köpa på SJ så kan man välja hur mycket man vill åka. Åh man riktigt taggad av att tänka och planera! Om ni inte visste det redan så älskar jag att planera och föreställa mig hur resan kommer bli. Det är ju halva nöjet :)
 
 

Måndag

2013-11-25 @ 20:55:43
Hej!
 
Vad det ekar tomt här i bloggen. Men ungefär som bloggen är nu så är mitt liv inte så himla händelserikt. Sen jag kom hem ifrån USA så har det varit rätt lugnt. I och för sig en del drama men annars väldigt lugnt. På sista tiden så har jag varit hemma, en massa. Har inte blivit alls mycket jobb på Coopen. Sen så har jag sökt två jobb som jag skulle vilja ha på sidan om. Ett kommer jag antagligen att få och det andra vet jag att jag inte får. Det som jag hoppas och antagligen kommer få är som lärarvikarie. Ska gå en kurs på onsdag och de borde ju betyda att de är intresserade? ;)
 
I helgen har jag varit hos pappa. Han köpte en bil som egentligen var något jag skulle kunna köpt. Men som sagt jag har ju inte jobbat på ett tag så jag har inte pengarna direkt, varken till bilen, bensin och försäkringar. Det skulle vara riktigt fränt att ha en egen bil men jag bor ju i Sthlm så jag tror att jag har rätt bra möjligheter till att ta mig till platser ;)
 
Har varit en hel del med syskonen också. Var barnvakt igår kväll och då gjorde vi hembakat pizza och "spindelpasta" till brorsan som inte ville ha pizza. Hur kan man tacka nej till pizza? Hemmagjord? Vi hade i alla fall väldigt roligt och mysigt.
 
Tog några webbcam-bilder i förmiddags när jag kom ifrån pappa. Här har ni dem :)
 
Imorn så ska jag träffa upp några kompisar och ha tjejkväll. Ska bli mysigt! Sen på onsdag är det dags för kursen och på kvällen är det dags för orkester. Vi har en spelning i Stadshuset på Lucia så det blir en hel del repetitioner inför de. Men det ska bli jätte kul, precis som förra året :) Good Times!
 

A place to stay

2013-11-10 @ 11:40:00
Hej!
 
Som jag nämnde för några månader sen så följer jag en kanal på youtube som heter Sonia Travels. Det är en tjej som lägger ut tips om att resa. Perfekt för mig som älskar att resa! Verkligen värt en titt! För några videos sedan så pratade och rekommenderade hon om en sajt som kallas för airbnb.se. Hon berättade om den men jag var tvungen att titta in och kolla lite själv!
 
Det här är en sida som folk kan hitta ett mer personligt ställe att bo på när man reser. Finns nästan över hela världen! Privatpersoner hyr ut rum/lägenheter/hus till andra. Man kan se bilder, se priser, sätta betyg och se recensioner mm. Man kan åka från 1 person till 16+!
 
Jag skulle tycka att det vore roligt att åka till London så därför så sökte jag på hur mycket det skulle kosta för 2 personer att bo i en vecka. Det finns ju olika alternativ men här är ett :)
 
Såhär ser sidan ut när man valt en lägenhet man vill kolla på. Man ser pris för en natt och total kostnad på önskad vistelse! Man kolla upp den som hyr ut och hur många "stjärnor" personen har.
 
 
Här är videon som jag först hörde om airbnb!
 

On top of the world

2013-11-09 @ 22:47:19
För några inlägg sen så skrev jag att jag lyssnade på den amerikanska radiostationen 107.3. Då berättade dem om en kille som gör covers på olika låtar a capella, bland annat ett Disney medley! Letade upp videorna och började snabbt att premunera/följa honom.
 
Här får ni två låtar som han gjort cover på senaste tiden ;)
 

This is life

2013-11-08 @ 14:13:48
När man väl slutat skolan och kommer ut i vuxenlivet så inser man att man faktiskt saknar skolan. Trodde jag inte skulle hända! Allt var liksom förbestämt, man visste precis vad man skulle göra och hur veckan såg ut! Veckan hade ju varit förbestämd i och för sig om jag stannat i USA. Jag saknar det sociala att alltid gå till skolan och träffa kompisar. Men om jag börjar jobba heltid eller mer permanent så kommer det väl bli så igen med arbetskamrater och sånt :)
 
Det var ändå rätt kul att lära sig saker och gå i skolan. Det mindre roligare var ju proven och läxor och sånt! Jag tänker på en massa minnen när jag ser bilder eller tänker på vad jag gjorde i skolan under den här tiden förra året. Man hade ju himla roligt på musiklektionerna, adventure och på andra lektioner! :)
 
"....När vi ska ha lektion så står det inga elever utanför musiksalen och väntar... Dem är redan inne och har börjat...." -  en bit ifrån vår musiklärares tal på studentlunchen.
 
Bild ifrån en musiklektion i våras. Vi hade egna "band". Vi hade ett awesome namn som jag inte kommer ihåg haha
 
Men snart så börjar förhoppningsvis något nytt! Just nu så går jag här hemma och inte gör så mycket. Aptråkigt! Jag vet inte om jag nämnde det förut men nu nämner jag det igen ;) Jag jobbar ju på Coop vid behov, men det har inte blivit så mycket på sistone. Jag har lämnat in CV på en del ställen så får se hur det går där. Vill ni veta vilka..? ;) Har lämnat in CV på Tv4 hahaha skulle vara ett drömjobb att jobba bland kamerorna! Sen har jag lämnat in CV hos Store Support som är en "pool" för mataffärer som behöver folk. Så man kan jobba på mataffärer över hela Stockholm, någon dag här och var. Idag lämnade jag in CV hos VRE och då jobbar man som vikarie på olika skolor i Sthlm. Jag funderade/funderar på att bli lärare, och det här ju mig en chans att se hur det verkligen är! :)
 
 
 
 

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0