An ordinary monday

2014-01-27 @ 20:11:00
Hej!
 
Jag tycker det är så himla tråkigt att skriva ett inlägg utan en bild, video eller liknande. I kombination med det och tidsbrist så blir det inga inlägg :( Nu får ni ett inlägg i alla fall med bara text!
 
Så idag så har jag varit och jobbat på en skola som hjälp i en 1:a klassare och sen på eftermiddagen på fritids. Om ni inte kände till det så är jag ju lärarvikarie. Detta innebär att företaget som jag är anställd hos, VRE ringer mig runt 7 på morgonen och säger ett uppdrag. Då ska jag vara på plats vid skolan ungefär vid halv 9-9 kanske. Lite stressigt men så är det! Imorn blir det säkert jobb igen, men har ingen aning om vart jag ska som sagt :)
 
På tal om jobb så har jag även sökt andra jobb till sommaren. Det är att jobba på Gröna Lund. Har typ alltid varit en dröm att få jobb på tivoli sen jag var liten :P Nu har jag skickat in papper, gjort lite tester och nu på torsdag så ska jag dit för en gruppaudition. Den är på 3 timmar! haha en jäkla lång. De vill ju anställa "artister" som kan förgylla besökarnas dag och det förstår jag. Men det är en jädra massa krav och saker man ska tänka på om man ska jobba där! För det så tycker jag faktiskt att lönen kunde varit bättre. Men jag vill ju jobba där för upplevelsen också så det får gå ;)
 
I helgen som var så var jag hos pappa. Åkte till Västerås i fredags för att se Hobbit 2 igen! Såg den med syrran, brorsan och pappa i 3D. (det gjorde jag inte första gången) Tycker faktiskt bättre om filmen när den inte var i 3D. Texten var lite suddig och bilden var inte lika bra. Dyrast och det mest "tekniska" behöver inte vara bäst! :) Sen så åkte vi lite skridskor på lördagen på vår egna skridskobana nedanför huset. Bad på eftermiddagen. Skönt att glida ner i en varm bubbelpool! Och igår så åkte jag hem till Sthlm igen.
 
På tal om skridskor. Var ju på Östermalms IP i torsdags och körde runt 1,8-2 mil på långfärdsskridskorna. Kändes riktigt bra faktiskt och nöjd blir man ju efteråt! Jag och mamma ska ju vara med i Tjejrännet som vi var med i förra året. Det är ett skridskolopp som går på mälaren och är 3,5 mil långt. Då måste man ju ha lite form :)
 
Nu blev ni lite uppdaterade på vad som händer i alla fall. Jag ska försöka bättra mig på att skriva oftare!

Podcast - Skidor och musik

2014-01-10 @ 13:20:32
Hej!
 
Dags för podcast igen! Pratar lite om 2014, skidor, plugg och sen lite musik. Hope you'll like it! :)
 
Inspelad nyss

Till blivande au pairer

2014-01-05 @ 17:50:00
Jag vill bara nämna några viktiga saker till den som funderar på att bli au pair:
 
Om man följer bloggar på folk som är au pairer så läggs det ju oftast bara upp bilder på när man har kul. Dvs. när man är ute med vänner, festar och upplever byggnader osv. Jag tror att det tyvärr "förskönar" au pair yrket och man får bara se den bästa sidorna. Jag säger inte att det inte kan vara så. Men jag tror att jag fick den bilden innan jag åkte också. Man förstår inte riktigt vad man har gett sig in på innan man sitter där i ett hus i USA hos sin värdfamilj. Det är ett stort ansvar man får!
 
Läget spelar en rätt stor roll om hur ens år kommer att bli. Jag hade inte så höga krav på vart jag ville hamna. Florida var ju inte alls ett dåligt ställe att hamna på men New York hade nog passat mig mer om man ser på det sociala. I New York, på den östra sidan av USA och I L.A på den västra sidan så bor det flest au pairer. Seattle på den västra sidan är det också rätt tätt med au pairer. Det hade nog varit en skillnad om man hamnat på nåt av de ställena. Annars kan det lätt bli lite tråkigt om man inte hittar folk att umgås med.
 
På tal om det sociala. Om man inte tar har hand om värdbarnen på dagen, utan de går i skolan/daycare så kan man lätt bli själv några timmar mitt på dagen. Det tycker vissa är bra och skönt men för mig blev det lite tråkigt. Det var för kort tid för att hinna träffa vänner, eftersom att avstånden är större i USA. Man kan ju åka och shoppa men det blir ju lite tråkigt efter ett tag. Men om man vet att man gillar tex att träna eller göra saker på egen hand så funkar det nog säkert bra. Jag saknade det sociala och det här jobbet blev lite för ensamt för mig eftersom jag hade timmar då jag var ensam varje dag!
 
Sen vill jag ge ett råd när man är i matchningsprocessen. Det är att inte ha för bråttom. Det ska kännas bra. Man ska gå på magkänslan. (De tror jag de flesta gör i och för sig) Man ska inte bara gå på hur familjen bor och vad de har att erbjuda dig. När allting kommer kring så är det inte det materiella (om ni förstår hur jag menar) utan hur stämningen är i familjen. Det kan var svårt över skype men man känner ändå rätt fort. Jag kände mig tyvärr lite stressad och det blev mitt fall i slutändan.
 
Om nån skulle ha fler frågor så är det bara att fråga på!

Lördagkväll

2014-01-04 @ 23:26:00
Heej!
 
Lördagkväll och jag är stormtrött men vägrar att gå och lägga mig. Tittade på film till typ halv ett i natt och sen så skulle jag börja jobba på Coop klockan 7. Så inte jätte många timmars sömn. Idag så jobbade jag mitt sista pass på coop. Varför kanske ni undrar? Jo för att de måste göra en del nedskärningar och då är det "extringarna" som ryker och det innebär bland annat jag. Så den här gången så var det inte mitt val att få sluta. Tyckte det var riktigt synd eftersom kollegerna är väldigt trevliga där. Men det är ju inte bara jag som får gå.. Så är det!
 
Min plan i vår är att gå kursen i civilrätt som jag nämnde i videobloggen för några inlägg sen. Förhoppningsvis kan man få lite bidrag därifrån sen så kanske jobba lite som lärarvikare. Efter kursen så vill jag satsa på att söka jobb, igen. Jag har ganska klart för mig vilka jag vill söka och den här gången så tror jag att jag förhoppningsvis bra chans att få det. Mer får ni veta senare hur det går och så :)
 
Imorn är planen att åka och hälsa på syrran och hennes pojkvän där de bor. Syrran har ju häst också och det brukar ofta bli en ridtur när vi kommer dit. Och ja jag kan rida :) En gång i tiden så gick ju jag på ridskola. Kanske 3-4 år tills jag insåg att det inte var något för mig. Men någon gång ibland är kul :) Min syrras häst är så himmla lång bara!! 1,73 i mankhöjd, det ni ;)
 
Nä nu blir det nog dags att sova i alla fall :)

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0