Till blivande au pairer

2014-01-05 @ 17:50:00
Jag vill bara nämna några viktiga saker till den som funderar på att bli au pair:
 
Om man följer bloggar på folk som är au pairer så läggs det ju oftast bara upp bilder på när man har kul. Dvs. när man är ute med vänner, festar och upplever byggnader osv. Jag tror att det tyvärr "förskönar" au pair yrket och man får bara se den bästa sidorna. Jag säger inte att det inte kan vara så. Men jag tror att jag fick den bilden innan jag åkte också. Man förstår inte riktigt vad man har gett sig in på innan man sitter där i ett hus i USA hos sin värdfamilj. Det är ett stort ansvar man får!
 
Läget spelar en rätt stor roll om hur ens år kommer att bli. Jag hade inte så höga krav på vart jag ville hamna. Florida var ju inte alls ett dåligt ställe att hamna på men New York hade nog passat mig mer om man ser på det sociala. I New York, på den östra sidan av USA och I L.A på den västra sidan så bor det flest au pairer. Seattle på den västra sidan är det också rätt tätt med au pairer. Det hade nog varit en skillnad om man hamnat på nåt av de ställena. Annars kan det lätt bli lite tråkigt om man inte hittar folk att umgås med.
 
På tal om det sociala. Om man inte tar har hand om värdbarnen på dagen, utan de går i skolan/daycare så kan man lätt bli själv några timmar mitt på dagen. Det tycker vissa är bra och skönt men för mig blev det lite tråkigt. Det var för kort tid för att hinna träffa vänner, eftersom att avstånden är större i USA. Man kan ju åka och shoppa men det blir ju lite tråkigt efter ett tag. Men om man vet att man gillar tex att träna eller göra saker på egen hand så funkar det nog säkert bra. Jag saknade det sociala och det här jobbet blev lite för ensamt för mig eftersom jag hade timmar då jag var ensam varje dag!
 
Sen vill jag ge ett råd när man är i matchningsprocessen. Det är att inte ha för bråttom. Det ska kännas bra. Man ska gå på magkänslan. (De tror jag de flesta gör i och för sig) Man ska inte bara gå på hur familjen bor och vad de har att erbjuda dig. När allting kommer kring så är det inte det materiella (om ni förstår hur jag menar) utan hur stämningen är i familjen. Det kan var svårt över skype men man känner ändå rätt fort. Jag kände mig tyvärr lite stressad och det blev mitt fall i slutändan.
 
Om nån skulle ha fler frågor så är det bara att fråga på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Tryck i rutan så behöver du inte skriva om allt

Din e-postadress:

Ditt bloggnamn:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0