Juli månad och varmt och skönt

2014-07-22 @ 15:05:00
Heeeeeeeeeeeeej!
 
Sommaren är i full gång och jag har redan hunnit att åka på semester, midsommar och massor av jobb på Grönan! Vädret kan man ju inte heller klaga på. Men det roliga är att vi gör det ändå. När det är för sol så är det för varmt och när det är regn och svalare så är det för kallt haha 
 
Jo i lördags så kom vi hem efter semestern. Vi var först på Skara sommarland (som vaaarje sommar) i 3 dagar. Men vädret var super där också! Åkte årets nyhet Cobra som var grymt roligt! Bara de att jag satt baklänges första gången i stupet och det kändes som att jag skulle åka av, med det löste sig :p Så här ser den ut.
 
 
Sen så åkte vi vidare till Ullared!! Där plockade jag på mig en hel del men allt var helt nödvändigt. Inga impulsköp som det faktiskt brukar bli. Det var lite synd att vi inte hade lika mycket tid att vara där som vi brukar. Men det var i och för sig bra. Annars hade det nog blivit ännu mer :P Kul var det i alla fall!
 
Efter det så styrde vi mot Karlskrona där vi hyrde en stuga vid vattnet under en vecka. Det var superhärligt! Främst att badet låg så nära, området var fint och vädret var superhärligt alla dagar förutom 2 st (alltså va vi svenskar gillar att prata om vädret, men det är ju så viktigt!! haha). Vi hade cyklarna med oss så åkte runt och in i stan. Riktigt härlig svensk sommar! Jag hade inte haft något emot att stanna en vecka till. Men jag jobbade ju på söndagen direkt efter vi kom hem och vi hade ingen stuga mer. Annars hade det varit najs!
 
I nästa inlägg så ska ni få höra om framtidsplaner, skola och vad som händer i höst!
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Hej!

Jag såg att du också åkte iväg som au pair med STS och sedan åkte hem. Det blev så för mig med, jag såg också att du inte hade fått bra stöd ifrån au pair care och din kontaktperson, det fick inte jag heller, inte det minsta. Jag måste säga att jag fick väldigt dålig hjälp från STS när jag kom hem också. Inte en endaste gång ringde de eller mailade för att fråga hur jag mådde. Jag har mått väldigt dåligt sen jag kom hem i USA i slutet av januari, allt kom som en chock, jag skulle ju vara i USA i ett år, och kom hem så snabbt igen. Precis som jag läste att du skrev så tycker jag det är jobbigt att förklara för alla varför jag åkte hem, och jag får alltid frågan "kunde du inte få en ny familj då?", som att det var mitt fel att jag hamnade i en dålig familj, och som att det var mitt fel att jag inte fick en ny familj. De förstår inte, har man inte varit i situationen själv så kan man nog inte förstå hur psykiskt jobbigt det faktiskt är, och hur ensam man känner sig. Jag kan bli ledsen när jag tänker på allt jag missar, att jag inte får uppleva den amerikanska vardagen, att jag inte får se USA på ett sånt sätt som man får göra när man bor där, att jag inte kommer få uppleva alla högtider osv. Jag vill åka till Manchester, England på språkresa nästa år, men sen ska jag nog kolla upp om det går att plugga ett halv år i USA, tror att det skulle bli en helt annan upplevelse, att inte behöva förlita sig på en familj och att bara ta hand om sig själv och uppleva USA på ett annat sätt, jag hoppas verkligen att det finns möjlighet till att åka iväg i ett halv år och inte bara i ett år som jag har sett att det finns, det är en sån lång tid!

2014-07-30 @ 21:46:26
URL: http://aupairjossehannaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Tryck i rutan så behöver du inte skriva om allt

Din e-postadress:

Ditt bloggnamn:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0