Skidresa

2014-03-25 @ 18:15:00
Lagom till att våren kommer, så ska jag med pappa och brorsan åka upp till fjällen och åka skidor i helgen. Fick precis höra att pappa har hyrt en av de nya stugorna på toppen som egentligen är för 10 pers. Haha det blir mycket rum att röra sig i! Vi ska alltså till Hovfjället
 
Enligt rapporterna ifrån skidorten så ligger det bra med snö i backarna och allt är öppet. Vi ska åka till fjället vi typ alltid åker till. Var ju även där med mamma i januari också haha. De är de med att ha dubbla familjer att man får göra dubbelt så mycket :P Blir minst en gång varje år liksom
 
 
En gång när vi var där i april för tre år sedan, så visade termometern på +18 när vi skulle ut i backen! haha det är ju ett misstag vi inte gör om. Varmt och backarna var riktigt taskiga!
 
Kolla här, tog bild :p Ni ser väl snön i bakgrunden?
 
 

Runkeeper

2014-03-25 @ 16:54:19
Hej!
 
Idag är det tisdag och jag har hunnit med att åka till skolan och pluggat med Anna (som också går kursen) och sen så har jag varit ute och sprungit. Riktigt hurtig känner jag mig. När jag kom in efter springturen så avslutade jag med 2x10 armhävningar och 2x10 situps. Måste ju komma igång till beach 2014! Haha good luck :p Jag har börjat använda mig av en app som heter runkeeper. Den motiverar faktiskt till att komma ut och sen att man presterar bra. Nu till en början i alla fall. Jag springer ju i princip aldrig så jag är faktiskt nöjd med mina resultat de 2 träningarna jag kört. Har en rutt på 4,3 kilometer som jag springer/går på en halvtimme.
 
Mitt mål är att:
- Springa "banan" fortare
- Springa heeeela banan
- Tappa några kilon (vore ju inte helt fel :p)
- Sen så vore de ju bra om magen blev liiite plattare
 
Imorgon är det alltså dags för tenta. Woho! Nej men det känns faktiskt helt okej. Har ju pluggat varje dag på bibblan med lagboken bredvid mig. Så jag känner att jag har hyfsad koll på de frågor jag övat på. Upp till bevis imorgon!
För er som inte hängt med så ska jag alltså ha tenta om civilrätt (juridik). Den enda tentan eftersom kursen är så kort och slutar imorn.
 
Nu ska jag gå och göra lite mat för jag är stormhungrig! Vi hörs :)
 

New Headphones

2014-03-24 @ 11:22:46
Hej!
 
Ni vet ju att jag nämnde tidigare att mina koss-hörlurar gick sönder. Därför har jag nu införskaffat mig ett par nya hörlurar från Urban Ears. Det stod mellan marinblå och traditionella svarta. Men jag tycker ju färg är liite roligare så det blev dem. Är riktigt nöjd med dem! Himla bra ljud och sen så läcker ljudet inte ut lika mycket som med koss-hörlurarna. Vilket betyder att jag kan spela högre musik här i bibblan utan att någon märker det ;)
 

Har haft en skön helg. Fredagkvällen spenderades framför let's dance med familjen. Sen på lördagen så tog vi en lång promenad ute på Lidingö. Blev minst en mil! Det var ju fint väder och så gick vi vid vattnet, perfekt!
 
Sen igår så var jag faktiskt ute och sprang och provade nya appen som jag laddat ner, runkeeper. Den registrerar vart och hur långt man sprungit. Även hur snabbt ;) Kul att se hur långt man faktiskt kommer och hur lång tid det tar. Igår sprang/gick jag en 4,5 kilometer, intervaller. Riktigt bra för att vara mig haha Sen så finns det träningsprogram i appen. Kanske värt att prova ;)

Nu ska jag försöka plugga. Har suttit i ungefär en timme men har inte gjort något plugg haha

Otursdag men idag är det sol

2014-03-21 @ 12:00:31
Heej
 
Fredag idag!! Sitter här som vanligt och pluggar men tycker att jag förtjänade en liten paus nu ;) Går igenom lite frågor och sånt som kan var bra att kunna.
 
Så igår.. eller i förrgår kväll så la min mobil av. Den ville inte ladda, inte alls. Det har varit glapp i sladden förut men det har liksom fungerat. Jag kunde inte använda den alls alltså :( Nästan hela dagen igår fick jag vara utan telefonen innan jag hade tid å köpa en laddare. Åh det var inte roligt! Man inser hur mycket man saknar mobilen när man inte längre kan använda den. Köpte i alla fall en ny igår så nu fungerar den som den ska igen!
 
Inte nog med de så pajjade mina kosshörlurar igår :( Satt på föreläsningen och sen var det paus. Reste mig upp och skulle sätta mig igen och då råkade jag sätta mig på sladden som satt i datorn,  den kom emellan på nåt vänster. Förstår inte riktigt hur den gått sönder eftersom den ser ut som vanligt. Men jag har ju haft den ett bra tag, i princip varje dag så det är väl förståeligt. Lär nog köpa mig ett par urban ears liknande med mikrofon på sladden. Just nu kör jag på mina "nöd-hörlurar", vanliga hörsnäckor. Gillar inte de här eftersom de ramlar ut hela tiden och sen är det självklart inte lika bra ljud.
 
Har blivit väldigt många egobilder på sistone, men hoppas det ska gå bra ändå. Å alla kanske inte är fullt så seriösa :p Nu ska jag återgå till pluggandet!
 
 
 

Glasses

2014-03-19 @ 12:11:38
Hej!
 
Sitter i bibblan och försöker plugga, men nu har jag suttit här i över en timma och har inte kommit någon vart. Ibland är det farligt med internet i skolan! Man gör en massa annat man inte ska. Lyckades i alla fall fixa till menytexten här på sidan så att det står att jag är 20 och inte 19!
 
Vi har tenta nästa vecka och jag känner mig inte alls taggad på de. I och för sig, det spelar inte så jätte stor roll om jag failar för jag går den här kursen för att prova på. Men jag vet inte om det spelar någon roll för framtida csn-bidrag om man kuggar? Kan ju i sådana fall göra om den, men det vill jag ju helst låta bli ;)
 
Inte ofta jag går runt med glasögon utanför hemmet men nu har jag dem på mig i skolan. Har fixat ett par nya och fick dem förra veckan. De är faktiskt väldigt fina och jag är nöjd att jag valde dem. Ni ska se hur mycket jag velade innan!! Inte så jätte stor skillnad till de förra kanske men väldigt stilrena helt i svart! Skönt också för ögonen och vila och sen så märkts det inte lika mycket att man skippat mascaran. Eller? :p
 
 
Nu ska jag försöka fokusera lite på pluggandet! Hava nice wednesday :D
 

Onsdagsmusik

2014-03-19 @ 11:46:55

This is the real stuff

2014-03-12 @ 18:31:00
Igår så var jag iväg till Södertörns Tingsrätt. Och nej.. inte för att jag hade begått något brott ;) Det är ju "öppna förhandlingar" som det kallar det. Alltså rättegångar som man får gå in och lyssna på. Då tänkte jag gå in och kolla hur det går till. Inget vi måste göra i vår utbildning ;)
 
Gick in på en om vårdnad om barn. Jag var ensam åhörare. Stelt. I ett relativt litet rum med de andra. Kändes lite som att jag störde men jag försökte inte tänka på det och lyssnade istället. Mycket intressant! Funderade på hur mycket information om personerna man egentligen säger högt. Inte för att jag skulle göra något med den. But still! Fick vara med ett tag sen så ville man inte ha några åhörare just för att det är en fråga om barn. Lite mer personligt och det förstår jag.
 
Så gick vidare och lyssnade på en annan förhandling om grovt rattfylleri. Men han som var åtalad var inte där. Intressant och lyssna ändå men jag fick ju inte någon "hel/riktig" rättegång så jag vill gå på någon annan snart igen.
 
Funderade på om jag skulle våga gå på några förhandlingar som var om "våldsamt upplopp" i säkerhetssalen, eller förhandlingar om mord och andra hemska saker. Men det gjorde jag inte. När man kommer in i tingsrätten det är så det går upp för en: "This is the real stuff!" För att komma in på dem om mord och våldsamt upplopp så var man tvungen att gå igenom poliskontroll med metalldetektorer. Dit går jag inte själv!
 
 

Let the sunshine in!

2014-03-12 @ 12:20:00
Hej!
 
Idag har jag en ledig dag. Hur skönt som helst att få sova ut och sen gå runt och inte göra någonting. Egentligen så finns det dammsugning och plugg att göra men det är inte lika kul. Sitter med dörren på vid gaveln och solen bara skiner. Hur skönt som helst! Jag älskar ju vintern... men det är jätte härligt att våren kommer! Trodde inte att jag skulle bli så glad över det. Men solen gör ju att man blir på bättre humör också ;)
 
Nu är jag ju 20 år. Så texten i menyn på sidan stämmer inte längre. Det är jag väl medveten om så när jag skulle försöka ändra det så går det inte. Blogg.se har ju uppdaterats sen sist jag ändrade designen. Jag kan inte få tag på HTLM-koden som behövs för att bytas. Nån som kan hjälpa mig hur man får tag på den? :)
 
Sen så fick jag en liten fråga om vad jag pluggar till..
 
 
 
 
 
 
 
Åh svaret är... Civilrätt! (juridik) Eller ja jag pluggar inte till något, jag bara går en kurs. Mest för att prova på hur det är att plugga på universitet/högskola. So far I like it ;) Mycket att läsa men himla intressant! Så egentligen vet jag inte hur mycket nyttan jag kommer ha av den när jag pluggar vidare. Men det är faktiskt väldigt bra information till vuxenlivet. Knowledge is Power! Eller hur är det man brukar säga..? ;)

Innan föreläsning

2014-03-10 @ 12:50:57
Hej!

Har precis haft paus mellan två föreläsningar och den andra börjar om 10 minuter. Får typ ångest efter varje föreläsning eftersom det är så himla mycket nytt efter. "Ska man kunna allt det här?" tänker jag ofta. Så länge man har lagtexter så ska det nog fixa sig. (och jag som inte skaffat lagbok)

Nej nu måste jag rusa ;)

Birthday

2014-03-09 @ 23:20:41
Då var man 20! Har haft en toppendag med god mat, firande och fina presenter. Får nog ta och lägga upp någon bild eller två på dem inom kort ;) Fick lite reserböcker, pengar och annat. Har också fått en massa fina grattis hälsningar på fb/instagram och andra sätt. Blir verkligen jätte glad när jag fått dem! :)
 
Nu är jag grymt trött och måste verkligen sova så att jag orkar med imorn. Har 2 föreläsningar, en vid 10 och en vid 13.
 
God natt :)

20 minuter

2014-03-08 @ 23:43:11
Nu är det inte mer än 20 minuter kvar som 19 åring och sen blir jag 20!! För att vara exakt så föddes jag 00:58 så egentligen en timma till :P
 
Ikväll så har vi kollat på mellofinalen med familjen. Syrran och hennes kille är här och hälsar på och imorn kommer pappa så ska vi ha ett litet firande. Äntligen 20 får jag säga då! När folk har frågat mig om min ålder så har jag tänkt och nästan sagt 20 i typ en månad.
 
Bara för att jag är 20 så kanske jag inte kommer att springa till systemet men det är absolut skönt att känna att man kan göra allt man vill och att man officiellt är vuxen ;)
 
God natt hörni :)

Jag och lagboken

2014-03-06 @ 11:34:24
Alltså folk måste ju undra när jag sitter och tar egobilder med en bok eller egobilder överhuvudtaget ;) Sitter i biblioteket och pluggar, försöker i alla fall. Lättare att fokusera i skolan en hemma i alla fall! Den här lagboken då... utan att överdriva så väger den typ mer än 4-5 kilo! Den här boken ska man egentligen köpa och ha med sig på varje föreläsning, men vem orkar gå runt på den liksom. Tror jag nämnde det i något inlägg förut till och med :P Men istället så kan man passa på och låna den i bibblan över dagen och det räcker! Inte nog med att den är stor och tung, den är dyr som satan. Runt 2500 kronor att köpa ny! Känns inte riktigt värd för en kurs som det är 4 veckor kvar av.

Man känner sig faktiskt vuxen och riktigt professionell bara för att man sitter i ett bibliotek och pluggar. Det tycker jag i alla fall! Samma sak när man sitter på föreläsning och skriver på datorn. Man är inte liten längre ;) Inga stora saker men som ändå spelar roll! Ska på föreläsning om en sisådär halvtimme. Sen i eftermiddag så får vi se vad som händer :) 
 
 

Property of

2014-03-04 @ 14:57:37
Hej!
 
Tisdag idag :) 2 lediga dagar och resten av veckan har jag föreläsningar och seminarier. Första veckan av plugget kändes faktiskt helt okej. Har insett att det är en del att läsa och att man Måste plugga för att hänga med. Det är ju intressant och man förstår på föreläsningar och sånt men sen är det en annan sak att komma ihåg alla begrepp ;) Formalavtal någon?
 
Just nu: Myser i min hood-tröja från Disney World som jag köpte sommaren 2012. "Property of Walt Disney" Tänk snart 2 år sedan!!
 
Eftersom jag har varit ledig så har jag faktiskt varit duktigt och tränat lite. Var ute både igår och idag och sprang/gick. Känner att man måste ta tag i det och göra det någon gång ibland i alla fall. Mitt mål är i alla fall att försöka komma ut varannan dag. Får se hur det går med de :)
 
Den här jag nyligen lagt till på min träningslista på spotify. Upptempo och glad som jag vill ha det ;)
Owl City – When Can I See You Again?

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0