This is the real stuff

2014-03-12 @ 18:31:00
Igår så var jag iväg till Södertörns Tingsrätt. Och nej.. inte för att jag hade begått något brott ;) Det är ju "öppna förhandlingar" som det kallar det. Alltså rättegångar som man får gå in och lyssna på. Då tänkte jag gå in och kolla hur det går till. Inget vi måste göra i vår utbildning ;)
 
Gick in på en om vårdnad om barn. Jag var ensam åhörare. Stelt. I ett relativt litet rum med de andra. Kändes lite som att jag störde men jag försökte inte tänka på det och lyssnade istället. Mycket intressant! Funderade på hur mycket information om personerna man egentligen säger högt. Inte för att jag skulle göra något med den. But still! Fick vara med ett tag sen så ville man inte ha några åhörare just för att det är en fråga om barn. Lite mer personligt och det förstår jag.
 
Så gick vidare och lyssnade på en annan förhandling om grovt rattfylleri. Men han som var åtalad var inte där. Intressant och lyssna ändå men jag fick ju inte någon "hel/riktig" rättegång så jag vill gå på någon annan snart igen.
 
Funderade på om jag skulle våga gå på några förhandlingar som var om "våldsamt upplopp" i säkerhetssalen, eller förhandlingar om mord och andra hemska saker. Men det gjorde jag inte. När man kommer in i tingsrätten det är så det går upp för en: "This is the real stuff!" För att komma in på dem om mord och våldsamt upplopp så var man tvungen att gå igenom poliskontroll med metalldetektorer. Dit går jag inte själv!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Tryck i rutan så behöver du inte skriva om allt

Din e-postadress:

Ditt bloggnamn:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0