Nu har jag bokat!

2015-01-16 @ 15:27:00
Heej!
Nu blir det på riktigt! Har bokat resan till Bangkok Thailand nu. Fick kontakt med en tjej som jag skulle rest samtidigt med men det ändrades så nu åker jag helt själv. Är lite skakis men det kommer bli kul. Jag vet att jag kan klara det! Hoppas jag möter en massa människor där och som man kan samåka runt med. Har precis fixat försäkringen och nu är det bara boende kvar att fixa för de första dagarna.
 
Men som sagt är lite skraj och magen vänder sig men då får man tänka på vilket äventyr man har framför sig. Har underbara vänner och familj som hjälper och tar fram allt det positiva. Så himla glad att jag har dem.
 
Sen så har jag kollat en hel del videos om att åka själv och vad man bör tänka på. Sen en hel del praktiska saker som är bra att ha med sig. Igår var jag runt och köpte en hel del grejer. Känner mig mer förberedd. Har även beställt en resebok på adlibris som jag kan hämta idag! Wiho! Den ska jag läsa massor i. 
 
Det här gårdagens inköp:
En ihopfällbar vattenflaska, anteckningsbok för att skriva ner vad jag upplevt som en dagbok, batterier till pannlampa i den orangea förpackningen. Ett vajerlås för att låsa väskan vid behov, ett dörrstopp. (Ska förklara varför sen). Tandborste och en kamera. Lite hygienprylar. En resehanduk och sist men inte minst zip-påsar. 
 
Titta på den här videon så kommer ni förstå dörrstoppet (2:14)
 
 
 
Zip- påsarna är bra om man behöver tvätta på vägen. Fyll med vatten och lite tvättmedel sen är det bara att plocka i saker. (Är också med i en annan bra video)
 
Det blev en kamera som heter Olympus TG-850 Black. Den är vattentät upp till 10 meter och klarar lite mer än vad andra kompaktkameror kan. Den har även en uppfällbar skärm så att man lättare kan ta bilder på sig sjölv haha. Provade den igår och den verkar jätte bra! Fina färger och bra ljus. Till och med fisheye funktion plus lite annat!
 
Det var det! Längsta inlägget på länge haha Nu måste jag igång och leta boende ;)

Kommentarer
Postat av: Madde

Shit vad roligt. Är så avis på dig, det är precis sånna resor jag vill göra. Ha det grymt kul, ser framemot att följa din resa här på bloggen (både förberedelserna, under och efter!)

2015-01-19 @ 10:52:06

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Tryck i rutan så behöver du inte skriva om allt

Din e-postadress:

Ditt bloggnamn:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0