It's my birthday today

2015-03-09 @ 10:41:00
Idag fyller jag 21 år :D 
 
Ska nog ut och ta en skön promenad i solen. Lite senare så ska vi ut och äta på O'learys. Har aldrig ätit där förut bara spelat bowling och druckit öl :P Men det har ju sett väldigt gott ut! Sen blir det tårta hemma och mys.
 
Känns som om jag har varit 21 år rätt länge ändå haha. När jag varit ute och rest så har jag varit påväg att säga det massor av gånger. "I'm 21 in like two weeks". Händer ju inte speciellt mycket när man fyller 21 men lite roligt är det. 
 
Känner mig så glad just nu av många olika anledningar :D
  
Musik jag lyssnat mycket på sistione

Petronas Towers

2015-03-06 @ 10:03:59
 
Här står jag högst upp i ett av tornen som tillhör Petronas Towers. På 88:onde våningen. Hela byggnaden är sammanlagt 452 meter så hade rätt bra utsikt här uppe. Lite småläskigt att gå fram till det här hörnet som gick utanför huvudbyggnaden en aning. Men så coolt!

Film och design

2015-03-05 @ 12:04:00
Är lite trött på min bloggdesign som jag har haft ett tag. Bara det att det tar ett tag att fixa en ny och det var så länge sen jag gjorde det så har väl glömt hälften. Lyckades i alla fall byta profilbilden och texten här vid sidan. Inte helt lätt med alla koder! Men om man börjar så kommer man nog lätt in i det.
 
Så om jag skulle göra en ny design, hur skulle den se ut då och vilka färger. Har en massa nya bilder ifrån resan som jag kan byta ut. Annars är ju blått rätt snyggt! Kanske bara byter ut lite bilder och typsnitt så blir det lite fräschare i alla fall. Håll utkik ;)
 
Idag ska jag gå och se på fifty shades och grey. Äntligen!! Ska först ut och äta med några vänner och sen ska vi kolla på den. Försökte hitta och se filmen i Malaysia men den måste varit förbjuden eller något för den fanns inte på nån av de 2 biograferna jag var på. Så nu är jag taggad!! Såg på Kingsman i Malaysia istället. Det var en cool upplevelse. Ljudet var grymt och stolarna rörde på sig. Sen så visade det sig att det var svenskar med i filmen som pratade svenska. Hur coolt att höra svenska där i Malaysia?! när de inte alltid textade så var det bara jag som förstod :P
 
Nu ska jag fixa lite mat till familjen så de har när de kommer hem. Sen rör jag mig in emot stan! :)

Palms and beaches

2015-03-05 @ 10:52:57
 

Dykningen

2015-03-02 @ 13:52:00
 
 
Jag är med i alla bilderna :D
 
Så har jag ju även tagit dykcertifikat under resan. Så coolt att se bilderna nu då en fotograf följde med oss ner i på ett av våra dyk! :D
 
Tog detta i Koh Tao under 4 dagar. Lite mer arbete och prov än vad jag först trodde. Det första började med en genomgång samma dag jag kom dit på ca 3 timmar. Nästa dag så var det först teorigenomgång på förmiddagen och sen träning i poolen i 6 timmar hela eftermiddagen. Vi träffades alltså 8:30 på morgonen och kom tillbaka till rummet 18:30. Hela dagen! 
 
Nästa dag var det också teori på förmiddagen. Sen på eftermiddagen så gjorde vi våra två första dyk!! Helt otrolig känsla. Jag råkade dock slå i mitt knä i ett hårt korall det första jag gjorde. Sved i saltvattnet. Men så coolt att sväva runt där i vattnet. Tog ett litet tag innan man förstod och kunde tillämpa utrustningen rätt. Och om man andas in mer så flyter man upp och om man andas ut så sjunker man er. Rätt logiskt men lite att tänka på haha Våra två första dyk var på runt 12 meter. 
 
Nästa dag var det tidigt morgondyk. Vi träffades klockan kvart i 6 på morgonen! Lite jobbigt att gå upp så tidigt men helt klart värt. En fin soluppgång fick vi se också. Vi åkte ungefär 10 km till en dykplats. Dök för första gången ner till 18 meter. Helt otroligt! För er som undrar om man fick lock för öronen så nej för mig gick det bra :) Man gör något som kallas för "equalize" då man justerar trycket i öronen och gör att man kan dyka så pass djupt. 
 
Jag dök med två andra tjejer ifrån Danmark. Så vi var 3 i min grupp tillsammans med vår instruktör. Det var en av de bästa med kursen, att man inte var så många i gruppen. Vi var bara fler på den allra första genomgången. Så man fick den hjälp man behövde.
 
Fick lära oss men massa coola och användbara tecken för att kommunicera under vattnet. Ni ser en del i bilderna :)

En lång resa hem

2015-03-02 @ 13:17:00
Hej
 
Nu är jag hemma i Sverige igen. Var ju ett tag sen jag skrev men min sista destination var Kuala Lumpur i Malaysia. 3 flyg sammanlagt för att komma hem. Först till Abu Dhabi och sen till Belgrad i Serbien för att sedan ta sista flyget hem till Sverige. Känns härligt och var så kul när jag gick av planet på Arlanda. Jag var så himla glad. Hämtade upp min ryggsäck som kom rätt fort. Hade gått av planet och hämtat väskan på mindre än 15 minuter. Gick ut för att möta upp mamma som jag visste väntade på mig. Var så härligt att springa och krama henne! 
 
När vi kom hem så var jag inte så trött faktiskt. Ett tag i alla fall haha. Duschade och åt sen så drog jag mig tillbaka i soffan och där somnade jag. Sov i några timmar vilket var väldigt skönt efter att ha rest i mer än 20 timmar. Kvällen spenderades med familjen och att försöka få reda på packningen som hamnat överallt på sängen. Allt var packat så snyggt och fick plats precis när jag åkte. Sen när jag kom hem så skulle jag visa lite grejer för familjen och så blev det ett bombnedslag :P
 
Här är lite bilder ifrån senaste dygnet:
 
Såhär glad var jag på Kuala Lumpurs flygplats innan jag skulle checka in. Åkte ju till fel flygplats först. Tydligen fanns det fler. När jag frågat personalen på första flygplatsen så sa jag till och med "Are you serious?" "-Yes you have to take the metro". Shiet nu blir det snabba puckar till nästa flygplats. Som tur var låg den bara 3 minuter bort med tunnelbanan. Puh! Hade rätt gott om tid på mig men timmarna flög iväg snabbt och jag var glad att jag kom dit när jag gjorde. 
Etihad Airways. Riktigt bra flyg med film och spel i stolen. En fin och bra meny fick man också. Var så grymt hungrig när maten väl kom så det smakade super! Till varmrätt så blev det kyckling.
 
Frukost på det 3:dje och sista flyget hem till Sverige. En fakiskt helt okej omellet under locket där också.
 
 Hemma i Sverige!! Med mina ryggsäckar fram och bak haha
 
 Så det känns super att vara hemma. Har en del planerat under den kommande veckan så det känns bra. Ska försöka jobba som lärarvikarie igen fram tills grönan öppnar i vår. Allt bara faller på plats ;)

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0