Dykningen

2015-03-02 @ 13:52:00
 
 
Jag är med i alla bilderna :D
 
Så har jag ju även tagit dykcertifikat under resan. Så coolt att se bilderna nu då en fotograf följde med oss ner i på ett av våra dyk! :D
 
Tog detta i Koh Tao under 4 dagar. Lite mer arbete och prov än vad jag först trodde. Det första började med en genomgång samma dag jag kom dit på ca 3 timmar. Nästa dag så var det först teorigenomgång på förmiddagen och sen träning i poolen i 6 timmar hela eftermiddagen. Vi träffades alltså 8:30 på morgonen och kom tillbaka till rummet 18:30. Hela dagen! 
 
Nästa dag var det också teori på förmiddagen. Sen på eftermiddagen så gjorde vi våra två första dyk!! Helt otrolig känsla. Jag råkade dock slå i mitt knä i ett hårt korall det första jag gjorde. Sved i saltvattnet. Men så coolt att sväva runt där i vattnet. Tog ett litet tag innan man förstod och kunde tillämpa utrustningen rätt. Och om man andas in mer så flyter man upp och om man andas ut så sjunker man er. Rätt logiskt men lite att tänka på haha Våra två första dyk var på runt 12 meter. 
 
Nästa dag var det tidigt morgondyk. Vi träffades klockan kvart i 6 på morgonen! Lite jobbigt att gå upp så tidigt men helt klart värt. En fin soluppgång fick vi se också. Vi åkte ungefär 10 km till en dykplats. Dök för första gången ner till 18 meter. Helt otroligt! För er som undrar om man fick lock för öronen så nej för mig gick det bra :) Man gör något som kallas för "equalize" då man justerar trycket i öronen och gör att man kan dyka så pass djupt. 
 
Jag dök med två andra tjejer ifrån Danmark. Så vi var 3 i min grupp tillsammans med vår instruktör. Det var en av de bästa med kursen, att man inte var så många i gruppen. Vi var bara fler på den allra första genomgången. Så man fick den hjälp man behövde.
 
Fick lära oss men massa coola och användbara tecken för att kommunicera under vattnet. Ni ser en del i bilderna :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Tryck i rutan så behöver du inte skriva om allt

Din e-postadress:

Ditt bloggnamn:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0