Boende är inte lätt

2015-11-27 @ 19:58:29
Hej på er!
 
Jag märkte att senast jag gjorde ett inlägg var när jag precis lämnat in min tenta. Igår fick vi tillbaka den. Det gick bra så jag klarade den :) Självklart känns det skönt att den blev godkänd! Inte behöva plugga den igen eftersom vi också har en kurs just nu. Den här kursen vi har nu har dock ingen tenta men däremot en A-rapport som innebär en massa grupparbete. Den är inte så stor/lång, däremot mer saker som den ska innehålla. Källföreteckningar har man ju exempelvis gjort på gymnasiet men inte så här "advanced". Referera och citera på rätt sätt, man får absolut inte skriva för likt en annan text för då kan det vara plagiat. Ja så det är en del saker att tänka på. Är väldigt nöjd med min grupp men det är lätt att man slutar fokusera på arbetet när man börjar prata om annat ibland. Vi har denna A-rapport och sen hemtenta innan jul!
 
Annars då förutom skolarbetet.. Jag är lite nere för att jag inte hittar någonstans att bo till våren. Klart det finns ställen att bo på men jag vill helst inte på inneboende hos någon. Får bo här där jag bor nu tills mitten av januari. Var och tittade på ett rum jag hittade på blocket hos två systrar 50+. Rummet var helt okej men det kändes inte som om det var något för mig ändå. Sen när jag såg "svängtrappan" upp till övervåningen där rummet ligger så fick jag inte ihop hur min 120 säng ska komma upp dit. Så jag vet inte riktigt hur det blir. 
 
Men! Någon dag senare såg jag att jag faktiskt var topp 5 för ett studentrum (som jag jätte gärna vill ha!!). Anmäler intresse hela tiden på rummen men har inte haft tillräckligt med poäng. Men nu när man är topp 5 så har man chansen att tacka ja eller nej och om de andra före säger nej så kan man få det. Så ja sa jag såklart. Men dessa som är före mig trycker säkert ja också (för om man är intresserad så säger man antagligen ja igen). Så denna dagen för att lämna besked gick ut igår så jag trodde jag skulle veta idag vid midnatt. När jag kollade min mail imorse så fanns där inget mail, så jag trodde att det var kört. Men då är det tydligen ett steg till, då det "behandlas". De före mig i kön har "rangordnat" det här rummet och antagligen andra. Så nu har det ända till måndagen och jag måste vänta lite till. Har insett att mina chanser är rätt små att få rummet :( Därför är jag lite nere.
 
Men nummer 2! Så jag har det här "erbjudandet" som jag väntar besked ifrån. Sen så fick jag två stycken andra erbjudanden från ingenstans på andra rum strax efteråt. I ett står jag som nummer 3 och ett står jag som nummer 2!!!! Förstår ni hur nervös jag e? Vill verkligen ha ett. Den jag står som nummer 2 på har jag ju störst chans men det kräver att den före säger nej eller har rangordnat ett annat boende högre. Som sagt så har de på måndag till att bestämma så jag får veta på tisdag hur det gått. 
 
Det var min boende historia. Man vet ju inte heller om man vågar vänta på att fler studentrum men tillräckligt låga poäng ska komma upp innan jag måste flytta. 
 
Nu sitter jag och lyssnar på musik och bara ta det lugnt. Imorn blir det en fika och på söndag så blir det julmarknad :)

Tentan klar!

2015-11-05 @ 19:35:00
Hej!
 
Nu har jag precis skrivit tenta. Så himla sköööönt! Om ni har skrivit tenta så vet ni vad jag snackar om. Så nu kan man slappna av. Tentan gick helt okej fakiskt och jag skrev en hel del. Var en del märkliga ord bara så jag hoppas att jag förstått rätt haha. För er som undrar så handlade tentan om politiskt styre och stat :) De hade tydligen smält ihop 2 kurser till en så det var extra mycket att plugga!
 
Efter tentan så gick jag och några vänner till timebeer. Som ni kanske hörs på namnet så är det "tidssöl" och innebär att att ölen kostar vad klockslaget är. Alltså klockan 16 så kostar ölen 16 kr osv.. Jätte bra om man dricker öl haha. Jag kan dricka öl om jag vill men annars är det inte så jättegott. Tog en cider och mat istället. Fick bli en nachotallrik som var jättestor men var väldigt god. Efter det så tog jag cykeln hem i mörket. Otroligt smidigt! Sen så tog jag den sista chokladbollen jag hade kvar från när jag bakade förut. Får ta och baka igen nästa vecka :D Mums!
 
Här får ni en bild från i söndags då jag gjorde pannbiff! Blev så mycket så nu har jag haft hela veckan och lite i frysen.
 
Jag gillar örebro! Mysig liten stad där typ alltid ligger i närheten (förutom ikea) så att man kan cykla. Som studentstad så är det också riktigt nice. Jag gillar kårhuset som jag har gått till ett par gånger. Var senast hounted house i fredags då det är halloween party. Klädde ut mig i svart och hade en scream-mask. Tror nog jag skrämde några. Så det var en kul kväll :)
 
Tog en kvällspromenad tidigare i veckan. Då passade jag på att gå till Svampen. Otroligt fin på kvällen! Ser även svampen ifrån vårt fönster och då är utsikten också väldigt bra.
 
Nu så ska jag bara ta det lugnt och njuta av ledigheten! Ska sätta på någon bra film ikväll tror jag :)

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0