Studentlivet i Örebro

2015-10-16 @ 17:05:14
Hej!
 
Sjukt mycket i skolan just nu alltså! Läsa läsa läsa. Alltid något som ska göras. När man sitter och tar det lugnt eller gör något roligt så får man nästan lite dåligt samvete. Men har hunnit med och göra en del roliga saker på sistone. Var ju hur länge som helst sen jag skrev ju! Så allt kan man inte berätta. Ni som följer mig på instagram: "Gillaren" får ju bättre uppdatering :)
 
Så sen senast så har jag flyttat 2 ggr. Har bytt akutboende eftersom det inte fungerade i första. Hyrevärden begick kontraktsbrott så det blev inget bra. Flyttade till ett annat boende där jag trivdes mycket bättre. De som jag bodde hos var lika gamla som mig och jätte snälla! Så där bodde jag i typ 2 veckor, fastän jag trivdes så ville jag ju flytta till något mer permanent så jag slapp bo i mina väskor/lådor. Så förra fredagen så flyttade jag in till mitt garantiboende (ja det är jätte svårt att få lägenhet/rum) vilket är ett rum i en 3:a på 13:onde våningen. Här bor jag tillsammans med en annan student. Varsitt rum men delar kök och badrum. Här får vi bo till årsskiftet eftersom det är ett garantiboende. Garantiboende innebär att öbo (bostadsförmedlingen här) ska ge ett boende inom en månad fram till årskiftet för nya studenter. Sen måste jag hitta något nytt. Då får jag varken hjälp av något akutboende som kåren anordnar eller garantiboende från öbo. Har boendepoäng från öbo där jag ställde mig redan i våras innan jag kom in. Har dock bara runt 145 poäng men för att få ett korridorsrum så måste man ha typ 180. Så kanske bättre om en månad :) De här med boende är inte lätt med andra ord.
 
Att flytta in var intressant. Lägenheten ligger jätte fint vid skogen och vi bor då på 13:onde våningen så ser rakt ut över den och har även utsikt till svampen. Äntligen något eget! Så i fredags så skulle jag få upp min nyinköpta säng på 47 kilo dit upp. Hissen var för liten.... ja det blev att bära upp sängen för alla 13 våningar! Jag och min kille kämpade som bara den. Till slut kom vi upp. Så skönt när den väl kom upp sen alltså!! I söndags kom mamma med mina möbler ifrån Stockholm så nu har jag det mesta på plats. Helst så skulle jag vilja ha en byrå också men känner att det är lite ovärt att köpa en och sätta upp här för dessa knappt 3 månader. 
 
I lördags så hade vår sektion corax finsittning. Var jättekul! Temat var masquarade så jag hade en väldigt fin mask som jag beställts ifrån USA. Får se när jag får använding för den nästa gång ;) Hade ju en väldigt fin klänning Vi blev serverade 3 rätters och sen var det utdelning och lite uppträdanden på scen. Efter det så dansade vi tillsammans. Alltså våran introgrupp! Så himla bra. Håller ihop och har gjort den ända sen början. Förfester och sen när vi klubbat så har i princip alla hållit ihop. Hoppas vi fortfarande vi kommer hitta på saker annars kommer jag sakna det grymt!
 
Såhär såg jag ut :)
 
Såhär såg vår fina grupp ut. Grupp fuldans!
 
I ondags så var det dags för skoj igen. Corax hade arrangerat bowling och tacobuffé för oss. Hur trevligt och gott some helst! Det är bra att vara med i den största sektionen ibland ;)
 
Den här helgen stannar jag i Örebro. Har blivit mycket åkande till olika städer på sistone så det ska bli skönt att bara vara här och ta det lugnt. Har köpt en massa god mat också. Ska göra lasagne och sen blir det något med korv nästa vecka. Köpte en termos idag för att kunna ta med mig ut imorn för då ska jag ut i skogen och gå. Får se vart jag hamnar. Vet i alla fall att det finns en sjö på andra sidan inte alltför långt här ifrån. Mat och dricka smakar så mycket bättre utomhus så ska ta med mig lite gott också :)
 
Det blev en vääldigt lång text!
 
Ciao :)
 

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0