Livet som student

2015-09-06 @ 13:40:00
Hej! 
 
Här kommer jag med en uppdatering och lite bilder. För er som inte följer på instagram så har jag börjat plugga på Örebro Universitet. Läser till "offentlig förvalting och ledning" vilket är typ samhälle-företagsekonomi-lite juridik. Går att jämföras med en samvetare lite mer specialiserat bara.
 
Har inget klart boende utan ett tillfälligt. Det är lite trixigt med att laga mat här men när jag väl kan så lagar jag storkok som räcker några dagar. Har lagat spagetti och köttfärsås i veckan. Blev riktigt lyckat! Idag så gjorde jag pannkakor och även dem blev bra. (Vi glömmer att de första pankisarna blev katastrof :P) Bilden till vänster är morgondagens matlåda
 
 
I fredags så var det togaparty! Vi virade in oss i lakan som de gamla grekerna. Riktigt passande eftersom vi just nu läser om politikens historia och vart den började, vilket var i Grekland i Aten för lääänge sen. Vi partade loss på kårhuset som är universitetets "nattklubb". Har varit där några gånger nu och det är faktiskt ett riktigt bra ställe! Dansade nästan hela kvällen så var lagom trött när det var dags att röra sig hemåt. Här är jag i min toga med min namn och introbricka:
 
Alla aktiviteter gör vi med våra faddergrupper som vi blivit indelade i. Superbra sätt för att komma in i studentlivet och man blir lite omhändertagen. Hela introduktionen kommer att avslutas med en finsittning och den ser jag fram emot! 
 
Plugget då? Jorå det funkar. Jag förstår det mesta men vår föreläsare.. jag vet inte. Förstår jag mig inte riktigt på. Han ställer en massa frågor rakt ut men besvarar dem inte. Så just nu är föreläsningarna lite osammanhängande. I torsdags så satt jag 3 timmar och pluggade och läste om vad vi gått igenom föreläsningen före och då föll de mesta på plats. Tenta om mindre än en månad woop woop! Jag är ändå väldigt glad att jag har pluggat på universit förut och vet hur det är med tempot och föreläsningar. (Då pluggade jag civilrätt under en månad på Södertörn i Stockholm). Lite problem med att få tag på lite böcker det här ska jag nog klara! :)
 
 
 

Bilder från Frankrike

2015-09-03 @ 22:29:00
Hej
För ungefär 2 veckor sen så var jag ut och reste i Frankrike, Biarritz. Vi surfade, shoppade, såg lite turistgrejer och strosade runt och annat kul. Fick tyvärr ingen cool surfbild på min kamera men en massa andra fick jag. Var ritkigt coolt att surfa! Lite svårt men åh så härlig känsla av att bara glida på vattnet. Körde utan tröja/våtdräkt. Det hade jag behövt. Men det vet man till nån annan gång. Prova surfa om ni inte gjort det! 
 
Här kommer lite bilder från Biarritz :D
 
Ryanair hade direktflyg. Supersmidigt!
 
Första kvällen. Det hade tydligen varit storm hela veckan innan vi kom
 
På promenad vid klipporna
 
Och upp i en fyr 428 trappsteg. Sjukt fin utsikt! Minns ni bilden jag la upp för någon månad sen? Detta är samma utsiktsplats
 
Thee beach
 
Massor av god mat åt vi men denna burgaren alltså!! 
 
Nattmarknad
 
Biarritz 2015 <3
 

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Hej och välkommen!
RSS 2.0